Hlavní obsah

Button odstavil monopost F1 a v Londýně obsadil 918. místo

Hvězda F1 se neztratila. Jenson Button si dal dvaačtyřicet kilometrů, tentokrát na vlastní kůži. Žádná kola a vyladěný monopost, o víkendu využil nohy, šel po svých. Londýnský maratón zaběhl za dvě hodiny, 52 minut a 30 sekund. Čas, na který většina běžců nikdy nedosáhne.

Foto: Paul Childs, Reuters

Jezdec F1 Jenson Button je v cíli, medaile je jeho.

Článek
Fotogalerie

Před pár týdny člen stáje McLaren oznámil na Twitteru, že by rád prolomil osobní čas na maratón. Podle ESPN chtěl Button pokořit čas 2 hodiny a 58 minut, což už je výsledek, který má váhu a vyžaduje tréninkové úsilí.

Podařilo se. Mistr světa z roku 2009 je znám tím, že běhání ho baví, zkusil i triatlon, ale nikdy předtím nepoznal na vlastní kůži závod v ulicích hlavního města, Londýna, což je pro Brita výjimečná událost.

"Nejúžasnější věc je, že jsem docela dost trénoval, ale tak mnoho lidí je přede mnou. Lidé do toho museli dát tolik úsilí, je to docela emocionální, bylo to skutečně skvělé, úžasná atmosféra," řekl Button pro BBC.

Vešel se do první tisícovky

Na trať maratónu se postavilo téměř 38 tisíc závodníků, on nakonec obsadil 918. místo. Pětatřicetiletý pilot F1 běžel společně s bývalým olympijským vítězem ve veslování. Po jeho boku se na start postavil James Cracknell.

Závodu se účastnila také Buttonova manželka, ta doběhla v čase 4:15. „Chcete-li přijít sem a dělat úplně jiný sport s 36 000 lidmi, tak to je opravdu emocionální," zval Button ještě před závodem. Jeho slova se naplnila. Užil si to.

Reklama