Hlavní obsah

Ani slza neukápla, bojuje. Sousedé ukázali srdce

Praha

Ani jednou neukápla slza, ač to je překvapující v této obtížné životní chvíli. Je silná. Taková byla a je učitelka z vysoké školy z Wahoo v Nebrasce po zjištění diagnózy rakoviny mozku. "Víte, co je vaším cílem, já to nevím," řekla Kim Brighamová po doběhnutí benefičního běhu před pár dny. "Musíte prostě jít ven a udělat to."

Foto: journalstar.com

Kim Brighamová drží za ruku svého manžela Roba při nedělním závodě, který byl uspořádán na její podporu v boji s rakovinou.

Článek

Problém je, ale ona se nevzdává. Je to jako hra, říkají. Všichni kolem Kim ji drží v naději, snaží se být optimističtí. "Její léčba zahrnuje pět po sobě jdoucích dnů terapie, poté třiadvacet dnů odpočinku před startem další léčby," popsal pro journalstar.com její manžel Rob.

V pátek dokončila poslední týden chemoterapie. O dva dny později se postavili na start běžeckého závodu. Zapojili se do barevného běhu. "To svědčí o její velké síle," řekl Rob. "Ona se nenechá ničím zastavit," přidala se studentka Carleigh Olsonová.

Akce pro Kim
Místní komunita se pokusila získat finance pro ženu, která byla diagnostikována rakovinou mozku. Závod se uskutečnil 14. června u jezera Wanahoo v Nebrasce. Celý výtěžek, cca 15 tisíc dolarů, byl určen pro léčebné výlohy Kim Brighamové.

Dva bývalí a jeden současný student vysoké školy zorganizovali benefiční závod, neočekávali více než 200 lidí. Ale realita byla nakonec trochu jiná. Postříkat barvami se nechalo 480 běžců, ti se účastnili závodů na 2,5 a 5 km. Vybráno bylo okolo 15 tisíc dolarů. To vše na podporu sousedky, která jim není lhostejná.

"Každý zná Kim. Učila ve Wahoo na střední, učí na vysoké škole. Je trenérka, zapojuje děti do sportu jako je volejbal, basketbal. Každý Kim miluje. Má otevřené dveře, je ochotná, dává, plánuje, pomáhá studentům," řekla o ní Joni Pearsonová, jedna z účastnic akce.

Stále drží rekord

Po takových slovech nebyla podpora pro nikoho překvapením. Rodina, přátelé přišli ukázat lásku k osobě, která je blízký přítel. Ona je trenérkou. Také je bývalou běžkyní na 4x400 metrů na střední škole. Stále drží školní rekord, který byl stanoven v roce 1986. Bývalí kolegové ze štafety se v neděli také na benefičním závodě objevili.

"Ona si to zaslouží, její rodina si to zaslouží," řekla Kristen Tomjacková, jedna z organizátorek závodu. Někdy nemusí jít o čas, ale účast. Ta je mnohdy více než medaile a rekordy, protože bez zdraví nemůže být medailí, rekordů. A hlavně života!

Reklama

Související témata: