Hlavní obsah

Lepkavý dort ze Star Wars jako odměna za sto příběhů

Praha

Hoteliér Paul Sahota se stal členem prominentního klubu. Doběhl si do běžecké elity, má za sebou sto maratónů! Ale ještě více úžasné je, jakou rychlostí tento běžec k této metě dospěl. Většinu zvládl během jednoho roku. Někdy stihl i čtyři závody během čtyř dnů. Start a cíl. Uprostřed pokaždé jiný příběh.

Foto: portsmouth.co.uk

Hoteliér Paul Sahota může být spokojen, právě dokončil maratón s pořadovým číslem 100!

Článek

Táta dvou dětí provozuje hotel, do roku 2012 se ho běžecká mise netýkala, měl třiačtyřicet let. Stačilo pár kilometrů a má na krku stovku. A zdaleka nechce končit. "Moje celoživotní ambice byla běžet Londýnský maratón, to se mi povedlo, když jsem měl třicet let," řekl šťastný otec pro server portsmouth.co.uk. "Tolik to bolelo, že jsem si slíbil, že už další nebude," vzpomíná.

Ale o třináct let později bylo vše jinak. Před ním se zjevil South Downs Marathon. "Tři míle od konce jsem se potkal s Travissem Willcoxem, který dokončil sto maratónů v nejrychlejším čase. Objevil jsem 100 Marathon Club. Mám rád jejich modrá a žlutá trička a medaile. Pomyslel jsem si: Nevím, jak dlouho to bude trvat mně, ale udělám to."

Hlava dala rozkaz, tělo provedlo. Jak snadné, zdá se.

Některý víkend nic, jindy jeden, pak zase dva. Postupně si mohl odškrtávat dvaačtyřicetikilometrové závody. Manželka Beena a děti Roshan a Priya byli ohromeni jeho zapálením. "Nikdy jsem nebyl sportovní dítě, ale myslím si, že olympiáda v Londýně 2012 mě inspirovala. Uběhl jsem deset dvojitých - sobota a neděle, pár trojitých a dokonce i čtyři maratóny v řadě. Legrační je, že jsem se po čtyřech cítil naprosto úžasně," vyprávěl stovkař.

Nejsem jedinečný, budu pokračovat

Ale ne vždy je tělo ochotné absolvovat zátěž, stres, někdy prostě také stávkuje. "Občas jsem se cítil, že snad zemřu," vypráví Sahota, který neměl kvůli svému koníčku doma problém. "Rodině to nevadí, protože já pracuji z domova, jsou rádi, že mě mají po víkendech doma."

Minulou sobotu na jihu Downsu se dočkal podpory, magická stovka se stala realitou. Rodina čekala na hrdinu na cílové čáře s dortem ze Star Wars - sladký Darth Vader na něj čekal.

"Je horký a lepkavý a má velmi tvrdou masku, ale usmívá se na lidi," smál se oslavenec, který se patrně u stovky nezastaví. Na obzoru je další výzva. "Já nejsem jedinečný. Jsou tu lidé, kteří uběhli tisíc maratónů, já budu usilovat o dvě stě, ale tentokrát ne tak rychle," dodal a šel si dát sladkou odměnu.

Reklama