Hlavní obsah

Nový Forrest Gump! Fanoušek se vtělil do role filmového hrdiny. Dává si šílenou porci

Praha

Pokud máte asi tak na tři měsíce volno, měli bychom pro vás tip. Zkuste se proběhnout napříč USA, což je téměř 5200 kilometrů. Jednoduchou matematikou 52 kilometrů za den. Máte chuť? Ano, lidé vymýšlí různé divnosti, tato je jedna z nich. Za tímto pokusem stojí Barclay Oudersluys, který připomíná světově známý film Forrest Gump. Rozhodl se proběhnout přes Spojené státy americké za sto dní.

Foto: Facebook: Barclay Oudersluys

Barclay Oudersluys chce přes USA přeběhnout za 100 dní. Dobrý běh!

Článek

Jak říkala matka Forresta Gumpa: „Musíš dělat to nejlepší s tím, co Bůh ti dal."

V případě třiadvacetiletého Američana to znamená, že použije svůj dar, aby vybral finance na charitu. A právě světově uznávaný film mu pomohl, je totiž jeho velkým fanouškem. V současné době je za polovinou své náročné cesty.

„Rozhodl jsem se, že když mohl Forrest Gump běžet po celé zemi, mohu to udělat také," vysvětlil své rozhodnutí běžec, který vyrazil po USA s názvem Project Gump. „Prošel jsem bouřkami, párkrát zažil i sníh, v Kansasu byly opravdu větrné dny, potom vlny horka, je to skutečný mix," řekl pro abcnews.go.com mladý vytrvalec.

Podpora charitě, proto běží

Oudersluys obvykle vybíhá kolem šesté hodiny ráno a končí mezi polednem a druhou odpolední. Běhá v průměru okolo padesáti kilometrů denně za pět až sedm hodin.

„Spaní, jídlo a sprchování jsou trochu složitější, ale funguju. Mám dodávku a mí přátelé vše vezou. Mám potraviny, vodu, oblečení a boty."

Jeho cesta začala v Santa Monice. Oudersluys, který má zkušenosti z triatlonu a ultra maratónů vyrazil za svým snem 9. května a snaží se navýšit částku o 10 000 dolarů pro neziskovou organizaci Hall Steps, která byla založena v roce 2009 běžci Ryanem a Sárou Hallovými, kteří se rozhodli bojovat s globální chudobou.

Oudersluys není prvním, který běží přes USA, tento nápad je vcelku oblíbený. V roce 2011 James Adams dokončil tuto výzvu za sedmdesát dní, celkově patřil už do třetí stovky odvážlivců, kteří doběhli až do cíle.

Reklama

Související témata: