Hlavní obsah

Noční bojovka pod obřími rypadly. Jak dopadla adrenalinová show v dole?

Praha

Do prostor bývalého dolu dorazilo v sobotu více než dva tisíce závodníků, aby bojovali o německého silného muže a ženu v překážkovém závodu. Ferropolis nedaleko Gräfenhainichenu, tam si běžci vyzkoušeli adrenalin v noci. To vše pod dohledem obřích osvětelných rypadel.

Strongman v NěmeckuVideo: Reuters

 
Článek

"Samozřejmě jsem šťastný. Nezáleží, jestli běžíte ve dne nebo v noci. Výsledek je skvělý, tohle jsem nečekal. Největší výzvou byl nedostatek světla, používal jsem čelovku, bez ní by to bylo mnohem težší," přiznal vítěz Thomas Wittwer.

V noci soutěžící museli překonat více než třicet nástrah, včetně vysokých překážek, bláta a bazénů s pěnou. Museli zdolat i stovky pneumatik, sítě, balíky slámy. Uběhnout museli přitom půlmaratón. I když jde o vzdálenost přes dvacet kilometrů, někteří se navlékli do kostýmů a pojali německého silného muže jako zábavu.

Akce se účastnili běžci z devatenácti zemí, ale ani to nestačilo, aby pokořili domácí závodníky. Vše opanovali Němci. "Celou dobu jsme makali, podílela jsem se i na organizaci, teď jsem šla závod poprvé, je to boží," rozdávala úsměvy ženská šampiónka Sara Kamzelaová.

Reklama

Související témata:
Důl