Hlavní obsah

Když k propagaci pozvete sportující modelku, hned se jinak běhá

Praha

Má úspěch v televizi, je modelkou, zajímá ji fitness, teď se navíc Jesinta Campbellová stala vyslankyní Blackmores Sydney Running festivalu, který se koná 20. září. Jedné z největších běžeckých akcí v Austrálii se účastní více než 34 tisíc běžců, kteří si budou moci zaběhnout čtyři různé závody.

Foto: Facebook: Blackmores Sydney Running Festival

Jesinta Campbellová se na 20. září těší.

Článek
Fotogalerie

"Jsem nadšená, že mohu být tento rok součástí tohoto běžeckého festivalu," svěřila se bývalá Miss Universe pro server ajp.com.au. "Miluji žít venku, sportovat s přáteli a rodinou, to je ideální mix z mých oblíbených věcí," rozpovídala se Campbellová, která se stala tváří maratónu, který patří mezi nejpříjemnější na světě.

Běžecký festival v Sydney, kde žije přes čtyři milióny lidí, připravuje pro běžce maratón, půlmaratón, závod na devět kilometrů, tak i rodinný běh na 3,5 kilometrů. Takže každý si podle své fyzické úrovně vybere. "Mám vášeň se starat a vyzvat každého občana, aby se šel ven projít, nebo se šel proběhnout. To mu pomůže vyčistit mysl," snaží se modelka na krásnou tvář a úsměv přilákat ještě více lidí.

Běhání kolem přístavu

Běžet kolem dominant Sydney je lákavé. Harbour Bridge, Opera House, trať lemující se kolem přístavu, kde jsou desítky lodí. Když budete mít štěstí, uvidíte i jedny z největších lodí světa, které pojmou tisíce pasažérů. Stovky tisíc aut mají pro 20. září zákaz, silnice budou patřit běžcům. Velká akce, kde ale také běžec musí zaplatit. Startovné na maratón šplhá až na 195 australských dolarů, což je 4200 korun.

„Myslím, že nejlepší věc je, že se zapojí do běhu všichni, že přijdou v jeden den, to je vzrušující," přiznává Campbellová, která má i svůj recept pro své tělo, o které se musí kvůli práci a sportu pečlivě starat.

„Konzistence je rozhodující, pokud jde o stravu a kondici, nemůžete se rozhodnout, že budete tři dny v týdnu jíst zdravě, čtyři špatně a necvičit. Jím hodně ovoce a zeleniny, hodně ryby, kuře a trochu červeného masa. K snídani je skutečně dobré avokádo, dušený chřest, špenát a sázené vejce."

Mnoho běžců, kteří se účastní závodů, se také snaží získávat finance na charitu. Od počátku této akce bylo vybráno více než 14 miliónů dolarů, což je čtvrt miliardy korun. Tento rok mohou běžci přispět na sedmatřicet oficiálních charitativních organizací.

Loňský maratón v Sydney vyhrál loni Gebo Gameda v čase 02:11:18. Mezi ženami doběhla první Beruktait Eshetuová v čase 02:29:42.

Reklama

Související témata: