Hlavní obsah

Žena, která si užívá tramvajových linek. Tak trochu jiná zábava

Praha

Stephanie Cookeová z Gamstonu v Anglii má zálibu, která se vymyká tradičním běžeckým radovánkám. Stezky, lesy, fitness centra, parky, ovály, silnice přednostně nevyhledává. Tato žena má největší radost, když ve městě otevřou novou tramvajovou linku, podle které může poté běhat. Ta jí poté nabízí rozmanitější pohled na běh.

Foto: Facebook: Nottingham Post

Stephanie Cookeová si běhá podél nových tramvajových tratí a kochá se městem.

Článek

Jeden z jejich šťastných dnů se zrodil i v srpnu. Linka, která umožní snadnější dopravu do centra. Pro tuto pětačtyřicetiletou ženu další nová pobídka k fyzické aktivitě a nazutí běžecký bot. Do provozu byla spuštěna trať, která měří sedmadvacet kilometrů.

"Bylo to zajímavé a trochu bláznivé. Byla jsem schopna se držet blíže tramvajové trati, než jsem si myslela, protože podél bylo několik stezek, které byly překvapivě zelené. Byly tam i parky, tohle jsem nečekala. Doporučuji tuto trať k procházce, výhodou je, že můžete jet zpátky do města tramvají," citoval běžkyni server nottinghampost.com.

Cooeková, která je důstojníkem komunitní péče, se rozhodla, že se vydá i do Londýna, aby proběhla část nadzemní městské dopravy. V Nottinghamu běžkyně, která poběží Robin Hood Marathon, zaměří svoji pozornost na rozšíření linek, které vedou od vlakového nádraží na Nottingham Road, Clifton a Toton Lane a Stapleford.

Běhání v kapsách zeleně

„Proběhnu dvě nové cesty při otevření, jsou to další nová dobrodružství, cítíte úspěch, když je dokončíte. Těším se na hledání dalších neočekávaných kapes zeleně v zastavených oblastech," je natěšená městská běžkyně, která tímto netradičním pojetí běhu objevuje nová místa a je spokojená.

Ani zástupci města se nestaví k tomuto netradičnímu běhu negativně. "Šel jsem po nové tramvajové trati na Toton, rozhodl jsem se, že strávím večer v Beestonu, jsou tam nějaké dobré hospody. Je zde hodně pěkných věcí k vidění, bude to skvělé. Je zde Highfields Park a Nottingham tenisové centrum. Také to není daleko od Wollaton parku," přidal se radní Dave Trimble.

"Přejeme Stephanii vše nejlepší, ale je třeba plánovat trasy pečlivě," dodal bezpečností formuli mluvčí dopravního podniku. Přece jen bezpečnost na prvním místě.

Reklama