Hlavní obsah

Legendární Běchovice podpoří čeští atleti, pomohou dětem v Motole

Čeští atleti se rozhodli, že nebudou bavit děti jen svými výkony na stadiónech, ale pomohou i jinak. Proto vznikl projekt Českého atletického svazu - Atleti pomáhají. Ten si dal za cíl podporovat nemocné a handicapované děti ve Fakultní nemocnici v Motole. Vybrané finanční prostředky budou použity k vymalování ortopedického oddělení. A nepůjde o malování na bílo. Tady bude veselo a barevno!

Foto: atletika.cz

Atleti pomáhají dětem. Mezi ně se řadí i Kristiina Mäki a Pavel Maslák.

Článek

Kdo se zúčastní závodu Běchovice - Praha, který se koná 27. září, bude si moci zakoupit speciální tričko za tisíc korun. „Naše charitativní tričko si může koupit kdokoliv, tím přispěje na dobrou věc," říká Tomáš Janků, ředitel Českého atletického svazu.

Přímo Běchovic se účastní i někteří atleti. Mezi ty, kteří podporují tento projekt, jsou i běžci Kristiina Mäki a Pavel Maslák. „Bylo by mnohem lepší, kdyby nás mohli mít v nemocnici osobně, protože děti mají nejradši sportovce, ty si plní sny," je přesvědčená česká reprezentantka.

„Je to dobrá akce, věřím, že si hodně lidí trika koupí. Konkrétně i na Běchovicích, kde bude hodně závodníků. To bude jedna z nejlepších příležitostí koupit toto triko. Věřím, že po Běchovicích se začne malovat a budeme moci dětem pomoci k lepšímu pobytu v nemocnici," přidává se český sprinter.

Běchovice běží od roku 1897!

Český atletický svaz vydal limitovanou sérii triček, která jsou spojena s běžeckým závodem Běchovice - Praha. Ten je druhým nejstarším nepřerušeným silničním závodem na světě, který se běhá již od roku 1897. Letos se bude otevřené mistrovství České republiky konat v neděli 27. září od 11 hodin.

„Naši atleti se rozhodli, že si trička koupí a půjdou příkladem. Například Bára Špotáková, Eliška Klučinová, je jich celá řada. Dále také Tomáš Dvořák. Atleti si uvědomují, že mají štěstí a mohou ve svém životě realizovat to, co je baví a naplňuje," dodává Libor Varhaník, předseda Českého atletického svazu.

„Věříme, že děti potěší, když je atleti přijdou povzbudit osobně, třeba jim zazpívají písničky či přečtou pohádky, nebo si s nimi přijdou jen tak popovídat," představuje další možnost pomoci Janků.

Reklama

Související témata: