Hlavní obsah

Ruský policista úřadoval, chtěl ukončit závod 500 metrů před cílem

V seznamu věcí, které se vám mohou při závodě stát, je více možností. Nestihnete start, zapomenete boty, bude se s vámi chtít fotit běžící banán, na občerstvovací stanici vám soupeř šlápne na botu a vy se zdržíte s nazouváním. Ale aby vás zastavil policista při boji s časem? I to je možné. Stalo se o víkendu v Moskvě.

Foto: asics.com

Při běhání vás mohou potkat různé zážitky. Někoho i policista zastaví před cílem.

Článek

Závod na deset kilometrů a Rinas Achmadějev míří k cílové pásce, už se vidí, jak zvedá ruce na znamení vítězství, když se před něj zničehonic postaví policista a zastaví ho. Záležitost, která se přihodila pět set metrů před finišem. Zmatení, pochybení, je to vůbec možné?

Podle vyjádření běžce byl zdržen asi na dvacet sekund. Tato nečekaná záležitost se stala v neděli v rámci moskevského maratónu.

Nemůžete jít dál

„Policista mě zastavil na dvacet sekund, byl jsem zmatený," řekl Achmadějev pro televizní kanál Moscow 24. Nemohl pokračovat. „Zeptal jsem se, tady byla cílová čára, ale oni opakovali - nemůžete jít dál," napsal také na svém serveru runnersworld.com.

Naštěstí běžec z Kazaně neměl velkou konkurenci v tomto závodě. I přes údajné dvacetisekundové zdržení se opět rozběhl a vyhrál v čase 29:45. Druhý v pořadí nakonec doběhl se ztrátou více než jedné minuty.

Zajímavé je, že Achmadějev tento závod na deset kilometrů vyhrál i loni. Jeho čas byl 29:24. Pokud by nebyl zdržen policistou na trati, mohl atakovat stejný čas. Jisté je, že na letošní vítězství ale nezapomene, sekunda sem, sekunda tam.

Podle serveru themoscowtimes.com policie neobdržela žádnou informaci o incidentu.

Reklama

Související témata: