Hlavní obsah

RunTour vyběhal pro Leontinku milión korun!

Povedený rok, to si mohou říci organizátoři běžecké RunTour už před posledním závodem, který se uskuteční na pražské Ladronce v sobotu 3. října. Všechny chystané závody vyprodali, navíc se jim podařilo vybrat milión korun pro nadaci Leontinka, která se věnuje zrakově postiženým.

Foto: Facebook: RunTour

Milión se stal v rámci závodů RunTour skutečností.

Článek

"Chtěli jsme zvednout Česko z gauče, každý rok se zvyšuje počet běžců o dvacet až třicet procent. Lidé poznávají nová města, krásy České republiky, jezdí stovky kilometrů za závody. Letos jsme navýšili kapacitu o pětadvacet procent, přesto bylo vyprodáno," je spokojený za organizátory Martin Pešta, který má na starosti Česká pojišťovna Mizuno RunTour.

Na vybrané částce se podíleli sponzoři a běžci, kteří se účastnili této běžecké série. Z každého startovného organizátoři věnovali 50 korun na charitu.

Na Ladronce běžce čekají závody na pět a deset kilometrů plus dva dětské. Celkem se sejde v pražském parku přes 2500 běžců. Pro všechny závodníky a diváky bude připraven i jeden překážkový závod, kde si budou moci vyzkoušet, jaké to je běžet poslepu jen s pomocí traséra. Tuto možnost dostanou i bývalý profesionální boxer Lukáš Konečný a Jakub Kohák, muž mnoha profesí, který je hercem, bavičem, sportovcem i režisérem.

„Každý zájemce, který si bude chtít trať vyzkoušet, dostane speciální klapky na oči a se svým trasérem vyrazí vstříc nástrahám," dodává Pešta.

Padne hranice 33 minut?

Hlavního závodu na deset kilometrů se účastní i česká lyžařská reprezentantka Eva Vrabcová-Nývltová, která se v rámci přípravy rozběhala a několikrát v této sezóně překvapila na běžeckých tratích. Současnou formu bude chtít prodat také v sobotu na Ladronce.

"Nevím, zda dokážu vylepšit své letošní maximum a dostat se třeba pod 33 minut, ale určitě bych ráda zaútočila na rekord RunTour, který držím z Olomouce," přeje si nová česká běžecká persona. "Cítím se dobře, navíc trasu na Ladronce dobře znám. Běhání miluju, jsem nadšená, že se mi tak daří. Jde o skvělou alternativu k běžkám," doplňuje olympionička, která si na příští rok pohrává s myšlenkou na letní olympiádu ve spojení s maratónem.

Reklama

Související témata: