Hlavní obsah

Máte odvahu? Na běžce čeká trať slavné Velké Pardubické

Možnosti, kde všude jde běhat, se stále posouvají. Své o tom ví i jeden z největších běžeckých seriálů v Česku RunTour. Pořadatelé se rozhodli k osmi závodům přidat pro rok 2016 další dva. Nově Ústí nad Labem a Pardubice. Tam běžci okusí dráhu, která normálně patří slavné Velké Pardubické. Koně do stájí, běžci na zteč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Náročnou trať Velké pardubické zvládlo při 125. ročníku jen dvanáct koní. Kolik běžců protne cíl?

Článek

Kdy běžci zavítají do Pardubic? Termín závodu zatím jasný není. "Přesné datum startu v tuto chvíli řešíme, ale rádi bychom ho do startu registrací na konci listopadu zveřejnili," věří Jan Dvořák z organizačního týmu RunTour.

Ale nástin trati tu je, na co se mohou běžci připravit? Klasická silnice to určitě nebude. "Půjde o lehce trailový závod na místním slavném závodišti, kde se každoročně koná Velká Pardubická. Je to spojené i s tím, že náš generální partner Česká pojišťovna je významným partnerem tohoto závodu i závodiště," přidává Dvořák.

Běžci mohli organizátorům předložit lokality, které preferují, kde by se chtěli proběhnout. A velká část byla pro východočeské Pardubice.

"Když jsme se našich běžců na konci roku ptali, v jakém novém městě by se chtěli s námi proběhnout, hned třetina z nich se vyslovila pro Pardubice. Jsme moc rádi, že jsme jim mohli takhle rychle vyjít vstříc. Navíc jsme stále přemýšleli, jak do seriálu vložit něco zcela nového. Věřím, že právě tento závod je tím skvělým bonusem," dodává Dvořák.

Reklama

Související témata: