Hlavní obsah

Špatný kluk se rozhodl. Na záda hodí náklad a vyrazí na Japonce!

Praha

Dále a dále člověk hledí, kam by mohl doběhnout, co překonat. Mezi tyto neposedné patří i Dan Jones z Haverhillu ve Velké Británii. Maratón pro něj není dostatečnou výzvou, proto se rozhodl jít o úroveň dále. Přihodí pár kil na cestu. Uběhne 42 kilometrů a na zádech bude mít batoh o váze 27,2 kilogramu. Jeho cílem je překonat čas japonského instruktora, aby si mohl připsat světový rekord.

Foto: cambridge-news.co.uk

Dan Jones si řekl, že si naloží. Na záda 27 kilo a poběží maratón.

Článek

Pokus se má uskutečnit v příštím roce v dubnu na Londýnském maratónu. Slavný podnik tak získá další rozměr. Jones bude chtít překonat čas 4 hodiny, 39 minut a 7 sekund, ten je aktuální v Guinnessově knize rekordů. V držení ho má japonský armádní instruktor Toru Sakurai, který v tomto čase a se zátěží 27,2 kg zaběhl v roce 2013 maratón v Tokiu.

Jones, který sloužil v devadesátých letech minulého století u granátníků, bude tímto během shánět finanční prostředky pro nadaci britských sil. Sám už v letech 2006 a 2007 dokončil maratón v Londýně, a pravidelně spolupracuje s běžeckým klubem v Haverhillu.

Kluci dělají špatné věci

„Běh je skvělý, ale rád na sebe tlačím až na hranici. Kluci vždycky dělají špatné věci, já jsem vždy cítil, že jsem sám sebe prodal málo během své armádní kariéry. Tohle je způsob, jak dokázat, že mohu udělat i něco mimo toho pole," citoval server cambridge-news.co.uk možného budoucího rekordmana.

„Prošel jsem si nějakým tréninkem ve speciálních rezervních jednotkách v Cambridge," přidal Jones. Běhání se zátěží na zádech a před sebou cíl, jak se dostat do slavné Guinnessovy knihy. Bývalý voják doufá, že pokoří hranici 4 hodin a 30 minut. „Být bývalým vojákem, je docela klíčová součást toho projektu, jdete přímo," dodal muž, kterého čeká v dubnu velký a hlavně těžký běh.

Muž s ledničkou na zádech
Běhat se dá na zádech s hodně věcmi. Proč ne třeba s ledničkou? Tony Phoenix-Morrison se před lety nechal v hospodě vyprovokovat k sázce, že uběhne půlmaratón s ledničkou na zádech. Zaběhl ho a tak se mu to zalíbilo, že takto běhá doteď. Už dokázal vyběhat pro charitu přes čtyři milióny korun, přijal ho dokonce britský premiér David Cameron.

Reklama

Související témata: