Hlavní obsah

Atletka cestou z tréninku vytáhla ženu a dítě z hořícího domu

Když Meredith Mikellová vyrazila ve středeční ráno na svůj trénink výjimečně v tuto dobu, netušila ještě, že je to šťastné řízení osudu. Pokud by nebyla ve správný čas na správném místě, matka se svou pětiletou dcerou by už nemusely žít. Náhoda, duchapřítomnost a obětavost způsobily, že příběh měl šťastný konec.

Foto: Profimedia.cz

Meredith Mikell (vpravo) v objetí s ženou, kterou se jí podařilo zachránit.

Článek

Za svůj život mohou zachráněné děkovat skutečnosti, že se Meredith Mikellová rozhodla vyladit formu před nadcházejícím půlmaratónem Florida Holiday Halfmarathon a šla běhat i v tuto pro ni netradiční hodinu. Šťastná souhra náhod přivedla běžkyni vracející se už ze svého tréninku do ulice čtyři bloky od jejího domu. U jedné z vil si všimla hustého kouře valícího se z její přední části. Před domem stálo nějaké auto, obyvatelé byli pravděpodobně doma.

Mikellová nezaváhala ani na chvíli. Rychle běžela k zamčenému postrannímu vchodu a začala hlasitě tlouct na dveře. „Měla jsem strach, že lidé uvnitř už omdleli, když se nadýchali zplodin," řekla později zachránkyně novinářům. Po chvíli bušení se objevuje udivená mladá žena. O tom, že její dům zachvátil požár, zatím neměla ani tušení. Kouř ani plameny doposud nepronikly do obytných prostor.

Obě ženy spěchají do patra, kde ještě spí pětiletá holčička. Až když všechny šťastně stojí před domem, je čas zavolat požárníky. Ti dorážejí do několika minut. Požár vzniklý od světla na verandě se jim daří dostat pod kontrolu. I přes jejich rychlý a úspěšný zásah však dům utrpěl rozsáhlá poškození od požáru, kouře i hasicí vody. Běžkyni Mikellové však v tuto chvíli nepřipadá, že je její povinnost pomoci u konce. Ve prospěch postižené rodiny vypisuje také veřejnou sbírku.

Pomáhat naprosto neznámým lidem připadá Meredith Mikellové naprosto normální. Sama byla za studií na střední škole členkou dobrovolného sdružení záchranářů. „Když jste jednou součástí takové organizace, některé věci vám zůstávají v krvi. Máme prostě takový instinkt pomoci, když vidíme nějaké trable," vysvětluje skromně běžkyně.

Pomohli byste v podobném případě?
Ano, asi jako každý.
76,2 %
Ano, ale nejprve bych volal/a požárníky.
21,4 %
Ne, od pomáhání máme placené profesionály.  
2,4 %
Celkem hlasovalo 1835 čtenářů.

Reklama

Související témata: