Hlavní obsah

Serena šokovala. Nasedla do taxíku a vzdala boj o charitu

Praha

V tenisovém žargonu by se dalo říci - hra, sada, zápas. Serena Williamsová v Miami prohrála. Přitom nešlo o zápolení na tenisovém dvorci, ale o charitativní běh, kterého se tato světová jednička účastnila. Měla běžet pět kilometrů, ale dala dva, poté nasedla do taxíku, skončila.

Foto: Profimedia.cz

Serena Williamsová běžecký závod nezvládla. Tak si zavolala taxík.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Serena Willamsová pózuje pro Sports Ilustrated.

Hrající tenisová legenda byla jedním z 3000 běžců, kteří se akce účastnili. Tisíce doběhly, ona špičková sportovkyně nikoli. Proč? Podle serveru mirror.co.uk je pravděpodobné, že na vině je nespecifikované předchozí zranění z tenisu. Právě kvůli zdravotním problémům musela odstoupit z posledních dvou turnajů sezóny. Své možná sehrálo i teplo a únava.

Williamsová na svém facebooku zveřejnila video ze závodu, ale důvod nedokončení charitativního běhu neuvedla. Její tři sestry Venus, Lyndrea a Isha závod dokončily. Světová jednička i přes tento nezdar slíbila, že za rok se vrátí a závod skončí až v cíli, aby mohla ještě více podpořit svoji nadaci, která shání finanční prostředky pro děti.

Přes tento menší nezdar byla letošní vítězka tří grandslamů počtvrté za sebou zvolena nejlepší hráčkou roku na okruhu WTA. Celkově šlo už o její sedmý triumf. Navíc získala od amerického časopisu Sports Illustrated ocenění Sportovní osobnost roku 2015. Čtyřiatřicetiletá Američanka vyhrála 53 z 56 zápasů ve dvouhře.

„Toto je ocenění mojí tvrdé práce, dává mi víru, že budu pokračovat a povedu si ještě lépe," řekla Williamsová, která má před sebou další tenisovou metu. Pouze jeden grandslamový titul ji chybí k rekordu Steffi Grafové. Legendární Němka vyhrála 22 turnajů z Top čtyřky.

Reklama

Související témata: