Hlavní obsah

Miliardář, který vydělá za 120 sekund na byt v Praze, začal běhat

Praha

Patří do dvacítky nejbohatších lidí na světě. Jeho jmění přesahuje 46,5 miliard dolarů, což je částka, kterou si nikdo z nás neumíme ani představit. Osoba, která si za dvě minuty vydělá na byt v Praze, má i obyčejné záliby. Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku, se rozhodl, že tento rok uběhne 365 mil. Stane se běžcem, bude potit triko jako milióny dalších, podstatně méně bohatých.

Foto: Facebook: A Year of Running

Mark Zuckerberg (uprostřed) při tréninku. Uběhne zakladatel facebooku v roce 2016 365 mil?

Článek

Jedenatřicetiletý Američan zveřejnil tuto zprávu pár hodin po Novém roce. „Chci uběhnout 365 mil v roce 2016. To je fyzická výzva pro tento rok."

Na Facebooku (kde jinde) vytvořil veřejnou skupinu, kde se mohou běžci podělit o své zážitky, zkušenosti. Dnes už má tato běžecká komunita přes 90 tisíc členů (stav k 8. lednu).

„Je to hodně běhání, ale není to šílené, je to jen jedna míle denně. Mírným tempem to je méně než deset minut běhu za den." Pravda, uběhnout 1,61 kilometru za den by neměl být problém.

Před rokem Zuckerberg přišel také s výzvou. Tehdy nešlo o svaly, ale o ducha. Chtěl více číst a přečíst nejméně dvě knihy měsíčně. Proto založil o svém počinu na internetu virtuální čtenářský klub, který už 6.ledna 2015 měl přes sto tisíc fanoušků.

Co přidá knihomol a běžec za rok? Pokud by se ale nyní rozhodl koupit byt v Praze, moc času mu to nezabere. Vyděláno má za 120 sekund.

Mark Elliot Zuckerberg
Syn zubaře a praktické lékařky se narodil se 14. května 1984 ve státě New York. Je americkým programátorem, podnikatelem, spoluzakladatelem, prezidentem a výkonným ředitelem Facebooku s jednodolarovým ročním platem. Dne 4. února 2004 zahájil ze svého harvardského pokoje činnost Facebooku. Hodnota jeho osobního majetku byla k listopadu 2015 časopisem Forbes odhadována na 46,5 miliard dolarů. (Zdroj: wikipedia.org)

Reklama

Související témata: