Hlavní obsah

Ukradli tretry Usaina Bolta, nejrychlejšího muže planety

Vzácnou relikvii moderní atletiky odcizili neznámí pachatelé na předměstí Londýna. Britská BBC oznámila, že doposud neidentifikovaní pobertové ukradli z odstaveného vozu BMW ve čtvrti St Albans vydražené běžecké boty Usaina Bolta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Usain Bolt zřejmě od Pumy dostane tretry nové. Ale co nešťastný vydražitel?!

Článek

Usain St. Leo Bolt je jamajský sportovec platící za nejrychlejšího muže planety. Drží totiž světové rekordy ve sprintu na 100 metrů, 200 metrů a štafetě 4x100 metrů. Navíc také rekord na neoficiální trati o délce 150 metrů. Svoje šampiónské tretry Puma s vlastnoručním podpisem věnoval hvězdný atlet do charitativní dražby. Boty byly umístěny ve stříbrno-bílém zarámování společně s potvrzeným certifikátem pravosti.

Konečný majitel zaplatil za Boltovy prostředky obživy „značnou peněžní sumu", sdělila BBC. Zloději vnikli do auta mezi půlnocí a desátou hodinou ranní, rozbili drahý rám a boty podepsané šampionem si i s certifikátem odnesli.

Celá věc se odehrála krátce před vánočními svátky, takže lze předpokládat, že nějaký bohatší fanoušek atletiky prožil neopakovatelného Ježíška. Zda mu radost dlouho vydrží, není zatím jasné. Policie oslovovala pravděpodobné svědky incidentu a je možné, že už má nějakou stopu. Útěchou pro oběť této veskrze smutné události může být ale fakt, že peníze pro potřebné zůstaly nedotčeny, a tak laskavý skutek i přes tyto negativní okolnosti splnil svůj smysl.

Byli byste ochotni přestoupit zákon, kdybyste mohli získat trofej svého oblíbeného atleta?
No tak určitě, využívám každou příležitost, kterou mi osud nabízí.
16,5 %
Mno, kdyby mě u toho nikdo neviděl a bylo to bezpečné...
14,7 %
V žádném případě. Jednak jsem slušný člověk a jednak mne sport nezajímá.
68,8 %
Celkem hlasovalo 1264 čtenářů.

Reklama

Související témata: