Hlavní obsah

Všichni jen nevěřícně koukali. Pudl sejmul možného vítěze

Nikdo z nás si nedokáže představit pocity chlapa z čela závodu, kterému přes cestu nepřeběhne černá kočka, ale černý pudl zkřížený s kdoví čím a vyřadí jej z boje. Frustrace, zlost, zoufalství? Sportovec na sobě nedal nic znát, slibný výsledek se ale nakonec nekonal. Co udělají Japonci neukázněným divákům zodpovědným za karambol?

Černý pes přes cestu nevěstil nic dobrého

 
Článek

Černý pes přes cestu může v některých případech věstit více neštěstí než černá kočka. Na vlastní kůži si to ověřil keňský vytrvalostní běžec Paul Kuira, jenž se účastnil novoročního šampionátu New Year Ekiden, v Japonsku velmi populárního a sledovaného závodu.

Běžec už podle svého čísla na hrudi patřil k favoritům běhu. V danou chvíli dokonce zaujímal čelní místo ve vedoucí skupině, když tu náhle z řady diváků nekontrolovatelně vyskakuje černá pouliční směska vzezření pudla, podráží favorizovanému atletovi nohy a nechává tak v prachu cesty rozplynout všechny jeho naděje na umístění na stupních vítězů.

Běžec sice reaguje velice rychle a s obdivuhodnou agilitou se sbírá ze země a pokračuje v závodu, čelo balíku ale už ztratil a do cíle se nakonec dostává na dvanácté pozici s 26vteřinovou ztrátou. Kromě odřených kolen asi zabolí i soutěživá duše. S dvanáctým místem běžec mnoho popularity nenadělal.

New Year Ekiden je každoročně konaný závod štafet složených z firemních týmů na trati přes 100 kilometrů dlouhé. V Japonsku je velice populární a televize jej po celé zemi přenáší živě.

Jak se ale s takovými případy vyrovnávají v Zemi vycházejícího slunce? Dle starých tradic by měli viníci neprodleně spáchat rituální sebevraždu seppuku. Zda se majitelé psa či živočich samotný postavili k celé věci dle samurajského kodexu, ale zpravodajské agentury neuvedly. A favorizovaný Keňan byl zřejmě natolik přátelský, že kvůli incidentu nerozpoutal ani vendetu. Za nos by se tak měli chytit alespoň samotní organizátoři závodů a popřemýšlet, jak takovým excesům v budoucnosti zamezit.

ČTĚTE TAKÉ:Osmiletý bojovník se vzpírá osudu. Nezastavil ho ani nádor

Reklama

Související témata:
Pudl