Hlavní obsah

Ta má odvahu, čeká ji 20 hodin odříkání. Navíc ne zadarmo

Praha

Rozhodla se, tak se také stane. Už to i veřejně oznámila. Andrea Gharsallahová poběží 100 kilometrů. Čeká ji trasa z Londýna do Brightonu. To vše podstoupí, aby tato pečovatelka získala finance pro veterány z ozbrojených složek. Běhat začala před dvaceti měsíci, přitom jí bylo už přes padesát let, přesto má odvahu do toho jít.

Foto: theargus.co.uk

Andrea Gharsallahová poběží 100 kilometrů, aby pomohla veteránům.

Článek

Sportovní povely nejsou roky ohraničeny. Pokud se hlava rozhodne, mohou se dít věci, které by člověk před pár lety, měsíci nečekal. Proč tedy neuběhnout 100 kilometrů na jeden zátah.

Gharsallahová přitom není žádnou letitou ostřílenou matadorkou v ultra závodech. S běháním začala před rokem a půl. Od té doby stihla dokončit už pět maratónů. Poznala atmosféru v Londýně i v New Yorku. Teď chce běžet více kilometrů a zároveň pomoci jiným. Nechala se inspirovat příběhy lidí, proto si vybrala organizaci Blind Veterans UK, za kterou poběží.

„Tito muži a ženy bojovali za naši svobodu, zatímco riskovali své vlastní životy. Je to neuvěřitelně odvážné. Chci pro ně něco udělat," řekla pro server theargus.co.uk žena, která žije ve městě Worthing ve Velké Británií.

100 kilometrů chce dát za 18 hodin

Gharsallahová věděla, že Blind Veterans UK má centrum v Brightonu, proto také do tohoto města poběží. Poprvé její tělo pozná (pokud doběhne) jaké to je uběhnout sto kilometrů, i když pokus tu už byl. Jenže by se dal označit jako neplatný.

„Zkusila jsem uběhnout 100 kilometrů, ale po 27 kilometrech jsem si natáhla sval a zbytek musela dojít. Od té doby jsem dala pár maratónů, takže si jsem jistá, že to budu schopna vydržet až do konce a dát to za méně než dvacet hodin, nebo dokonce osmnáct, jestli to půjde," dodala běžkyně, která se vydá na trať 2. července ve Fulhamu.

Ještě před startem ale musí zaplatit 62,50 liber jako registrační poplatek. I za pomoc se musí platit.

Reklama

Související témata: