Hlavní obsah

Rozhodl se nebýt slabochem. Pil, přišel o ženu, ale zboural zdi

Sociální sítě jsou mocným nástrojem, zvláště když přijdete se zajímavou informací. Ta se pak může stát inspirací pro tisíce lidí a nezáleží, na kterém konci světa se zrovna nalézáte. Před pár dny se na Instagramu Humans of New York objevila zpráva o bezejmenném běžci, který má 91 let. V pár větách popsal svůj běžecký život, co mu dal, vzal. Pokud začnete vy běhat, dáte svému příběhu jméno. Své jméno.

Foto: Instagram Humans of New York

Instagram Humans of New York předstsvil zajímavého běžce. Co říkáte?

Článek

„Neběhal jsem do svých 51 let. V té době jsem byl slaboch, mé manželství se rozpadlo, své děti jsem viděl jen o víkendech, nespal jsem dobře. Každé ráno jsem vstával v půl šestý, často to bylo po dlouhé noci s pitím, a tak jsem rozhodl, že bych mohl jít také na procházku," popsal neznámý muž, který se na Instagramu Humans of New York objevil na fotografii s holí a se psem.

„Jak jsem šel kolem parku, tak jsem tam viděl běžce. Rozhodl jsem se, že to tedy taky zkusím. Po několika týdnech jsem uběhl 6 mil a po roce přišel pokus s maratónem. Na 20. míli jsem narazil za maratónskou zeď, zvracel jsem, ale našel jsem energii a doběhl. Od té doby jsem poznal hodně zdí," přiznal také muž a dodal.

„Uběhl jsem šestnáct maratónů během sedmnácti let, dokud mi můj doktor neřekl, že bych měl přestat kvůli srdci. Od té doby chodím 10 mil denně. Dneska mi je 91 let, kolena na tom nejsou nejlépe, k tomu mám problémy s rovnováhou, ale jsem stále jistější, než kdy jsem byl mladší, to jsem byl slaboch."

New York příběhy opředený

Dalším příběhem z New Yorku, který je spojen s láskou k běhání, je příběh ženy, který skončil, když ji bylo šestaosmdesát let. Joy Johnsonová zde absolvovala pětadvacet maratónů, v posledním málem nedoběhla, ale našla v sobě sílu, srdce. Pár hodin poté zemřela. Její cesta se dostala až do hledáčku filmařů.

„Většina lidí v devětapadesáti letech myslí na důchod a sezení na pláži. Ona se rozběhla a milovala to. Většina lidí je ve třiceti ztracená, pokud nejsou na správné cestě. Ona nás naučila, že nikdy není pozdě zkoušet, zamilovat se, najít nový směr," řekl filmař Gabe Spitzer pro ESPN.

Do třetice tu máme muže, který uběhl osmnáct newyorských maratónů. Nezastavil ho ani věk osmdesáti let. Tohle zvládl Otto Mond od roku 1991, celkem absolvoval čtyřicet maratónů. „Nerad se chlubím. Nevěděl jsem, jak to dělat lépe, jen jsem běžel, běžel a běžel. To je moje strategie až do konce," vzpomínal na svůj život před lety. Jaká je vaše sportovní strategie, sen?

Reklama

Související témata: