Hlavní obsah

Blíží se obří štafetový piknik, 1000 běžeckých týmů zaplní Stromovku

Praha

Žádný boj za sebe. Tady jde o tým. Jeden za všechny, všichni za jednoho. Přesně za čtyři, kteří budou bojovat o společný čas, umístění. Čtyři běžci a pro každého pět kilometrů v pražské Stromovce 19. dubna. To je novinka v kalendáři akcí RunCzechu. Start a cíl pětikilometrových úseků bude na Výstavišti, odkud běžci zamíří do zelené oázy klidu. Máte partu kamarádů, rodinu? A už máte startovní číslo?

Foto: RunCzech

Všichni do Stromovky, štafeta se blíží.

Článek

O2 Pražská štafeta 4x5 se čtyřmi tisícovkami běžců oživí Stromovku, jeden z nejoblíbenějších pražských běžeckých parků. To je váš prostor pro úterní odpoledne 19. dubna. Startovní výstřel padne v 17 hodin. Štafetu poběží také Adéla Gondíková, Dalibor Gondík, Aleš Háma a Jakub Wehrenberg.

„Není Stromovka do kopce," obávala se při výběru běžeckých bot Adéla Gondíková. Bratr ji ujistil, že nemusí mít strach, kopce se konat nebudou, což sestru uklidnilo. „Jestli jsou boty funkční, to mi je jedno, hlavní je, že jsou zelený, to je totiž in," odvětila mladší ze sourozenecké dvojice. „Hlavně vypadat krásně," dodal šestačtyřicetiletý Gondík, který běhání propadl.

Základní fakta O2 Pražská štafeta 4x5 2016
Datum konání: 19. dubna
Kapacita závodu: 4000 běžců (1000 týmů)
Doprovodné akce: Bambini run, piknik, koncert

Zábavné odpoledne plné sportu, hudby a setkávání přátel, kolegů nebo obchodních partnerů v neformálním běžeckém prostředí. Taková je vize prvního ročníku, který se kvapem blíží.

Na samotné běžce během závodního odpoledne čeká také několik bonusů. Každý člen týmu se může těšit na závodní tričko, baťůžek, cílovou medaili, startovní číslo na památku a mnoho dalšího. Týmy rovněž dostanou piknikové koše s občerstvením a dekou. „Chceme ze závodu učinit velkou společenskou událost, kde se lidé potkají v krásném prostředí pražské Stromovky a užijí si skvělou atmosféru. Na jednom místě potkáte rodinu, přátele, kolegy nebo obchodní partnery. Věříme, že bude na co vzpomínat," věří prezident organizačního výboru Carlo Capalbo.

Týmy si mohou pronajmout také Team Boxy, kde najdou pohodlné zázemí po celou dobu závodu. Kromě nadšených běžců a fanoušků se o atmosféru budou starat hudebníci na trati, přímo v cíli se lidé mohou těšit na koncert známé kapely.

Reklama

Související témata: