Hlavní obsah

Totální proměna života. Manželé zhubli 227 kilo!

Uf. Tak tohle byla životní změna, která se opravdu vymyká. Angela a Willie jsou manželé a postupně se propracovali k monstrózní váze, ale společně dokázali pro mnohé nemožné. Běháním a cvičením zhubli 227 kilo! Oba začali s pěti minutami na pásu, dnes mají za sebou 36 maratónů a běží dál. Rodina Gillisová a jejich přerod, který už trvá pět let. Americký sen žije.

Foto: Facebook: KCTV5 News

Rozhodli se pro změnu. Rodina Gillisová už pět let cvičí, běhá, shodili skoro čtvrt metráku.

Článek

„Myslel jsem, že se nedožiju pěti let své dcery, chtěl jsem se aspoň pokusit zhubnout," citoval server womansday.com pětatřicetiletého Willieho, kterému u ucha zvonil životní alarm. Naštěstí ho nepřeslechl. Stejně jako jeho o rok mladší žena.

Když byli mladí, sportovali, jenže přišla práce, sezení, sladké limonády, špatná strava, rychlé občerstvení domů se stalo tradicí. Než přišlo rozhodnutí pro změnu, byla jejich váha šílená. On 223 kilo, ona 153 kilo „Willie za mnou přišel a řekl mi, že už nechce takhle vypadat. Tak jsem mu řekla, že to tedy provedeme," vzpomínala na začátek žena, která pracuje jako obchodní manažerka.

„Jsem silnější, více si věřím, dělám věci, které chci. Nikdy jsem neriskovala, ale teď ano," řekla už v roce 2013 pro server cnn.com.

Vše začalo v lednu 2011

Kvůli své váze začali opatrně. Pět minut na běžeckém pásu a jídlo si začali připravovat doma. Jejich seriál hubnutí odstartoval 6. ledna 2011, od té doby nepřestali. Chůzi navýšili na deset minut. Chtěli ale více, postupně se propracovali i k běhání. Po měsících, letech mělo také dojít na první velký závod v rodném Memphisu, v Tennessee. Psal se rok 2013. Ona trénovala na prosincový maratón. Šla pokaždé, nikdy trénink nevynechala. Manžel se připravoval na půlmaratón. Jenže nakonec nebylo nic.

Zimní bouře zrušila jejich let do Memphisu, závody byly následně také zrušeny. „Zlomilo nám to srdce, Willie byl rozrušený, protože chtěl běžet v rodném městě, kde má rodiče," přiznala Angela.

Jenže touha je více. Druhý den ráno se Willie vzbudil s nápadem. Běžet se dalo, jen ne oficiálně. On dal půlmaratón, poté sednul do auta a podporoval ženu, aby uběhla celý maratón. Do dnešního dne uběhla 34 maratónů a ultramaratónů. Polovičních tratí ještě více. Od ledna 2011 má dole 90 kilo! Kombinuje lásku k běhání s cestováním. Jejím ambiciózním cílem je zaběhnout za tři roky maratón v padesáti státech USA. Zatím je na čísle sedmnáct. „Chci lidem ukázat, že co se zdá nemožné, je možné. Odhodlat se pro změnu trvá jen minutu," má jasno Angela, která se vydala také bojovat proti obezitě a nedostatku fyzické aktivity u dětí.

Hubnutí, to jsou hlavně emoce

Willie se zbavil 137 kilogramů a dokončil více než 30 půlmaratónů a dva maratóny. Před časem se k ženě otočil a řekl. „Dovedeš si představit, že jsme před pěti lety seděli na gauči, koukali na televizi a nic nedělali?"

Běhání a cvičení jim změnilo život. „Fitness instruktoři v naší tělocvičně nám změnili život, protože byli vstřícní. Když jste větší, máte strach chodit do posilovny, ale je to krok na vaší cestě," shodují se manželé, kteří mají pro začátek dvě důležité rady.

„Navštivte svého lékaře, než začnete cvičit, běhat, abyste si něco neudělali, neublížili si. Lidé si myslí, že cesta hubnutí je fyzická věc, ale je to rozhodně víc emotivní. Hodně se toho o sobě dozvíte."

Měli byste sílu na takovou proměnu?
Ano, jde o to jen chtít
62,9 %
Nevím, neumím si to představit.
32,4 %
Ne, nepotřebuji.
4,7 %
Celkem hlasovalo 2143 čtenářů.

Reklama

Související témata: