Hlavní obsah

Přestal holdovat alkoholu, teď podstupuje 21denní životní zkoušku

Praha

Jeho problémem byl alkohol, našel ale cestu ven. Běžecký nadšenec David Smith se rozhodl zdolat za 21 dnů více než 500 mil, což je 21 maratónů. Ve dvanáct hodin vyběhl minulou sobotu z Westbourne, kde začal svoji impozantní cestu do Glasgow. Ta skončí až na konci dubna.

Foto: bournemouthecho.co.uk

Běžecký nadšenec David Smith (druhý zleva) se rozhodl zdolat za 21 dnů více než 500 mil.

Článek

Devětačtyřicetiletý Smith měl problém, který musel řešit, jinak by špatně dopadl. Rozběhl se před dvěma lety. Pro bývalého řidiče šlo o způsob, jak bojovat se svými démony. V jeho případě šlo o alkohol, nadměrné používání alkoholu.

„Hodně jsem pil a chtěl jsem to zastavit, protože to začalo mít vliv na můj život," citoval server bournemouthecho.co.uk Smitha.

„Běhání mi pomohlo přestat pít a dalo mi novou motivaci a orientaci v životě s blížícím se padesátým rokem. Jsem odhodlán dokončit tento úkol podle svých nejlepších schopností. Opravdu se těším na celou tu zkušenost, doufám, že moje snaha přispěje k více finančním prostředkům pro charitu," pověděl běžec o akci 21 maratónů v 21 dnech.

Na startu se sešly desítky diváků, aby viděly jeho start. Viděl ho i jeho dvacetiletý syn Jacob, který se k němu na začátku připojil.

Zastaví ho jen zranění

„Přejeme Davidovi vše nejlepší v jeho velkém běhu, aby zvládl podpořit dobrou věc. Neuvěřitelně ho podporujeme, chce získat peníze pro nás, a to je opravdu krásný," děkovala Anne Currieová, manažerka z hospice Forest Holme. „Je to neuvěřitelný výkon, jsme velmi vděční za všechno jeho úsilí," přidala se Sarah Secombesová.

Smith se rozhodl, že nezachrání jen sebe, ale také pomůže dalším, proto běží pro dětské hospice Kinross a Loch Lomond.

Na cestu se vydal, přitom nemá naplánované ubytování na jednotlivých úsecích své cesty, přesto věří, že pozná zdárně cíl. „Vím, že se mi to může povést. Nic jiného než vážné zranění mě nemůže zastavit k dosažení cíle, který je 30. dubna v Glasgow," říká muž, který pochází ze Skotska, ale dvě desetiletí žije v hrabství Dorset.

„Běhání je něco, co opravdu miluji. Bude to těžké, ale opravdu tvrdě jsem trénoval, bude to obrovské dobrodružství," dodal muž, který alkohol vyměnil za běžecké boty.

Reklama

Související témata: