Hlavní obsah

Tradiční závod a nový kabát. Salomon Trail Running Cup startuje

Šestý ročník a Salomon Trail Running Cup je opět tu. Celkem v tomto roce čítá sedm závodů, tři z nich se uskuteční ruku v ruce se závody Kolo pro život. V sobotu můžete obout cyklistické tretry, v neděli se přezujete do běžeckých bot. Zadov, Vrchlabí, Vysočina, Praha i Bratislava. Tady všude budete moci vyběhnout. Otevření sezóny připadlo tuto neděli na Cross Country Baba-Kamzík.

Foto: Salomon Trail Running Cup

Kdo vyběhne do přírody a zkusí své limity, užije si běh?

Článek

„Projekt STRC nám byl od počátku sympatický především díky své koncepci. Střídání terénu, prvky volné přírody či různorodý profil," říká David Trávníček, šéf agentury Petr Čech Sport, která se podílí na produkci. „Přesně tyto atributy vyznáváme také v seriálu Kolo pro život a odlišují nás od konkurence. Projekt je vhodným doplněním portfolia volnočasových aktivit pro širokou veřejnost. Běh společně s kolem patří mezi nejrozšířenější sporty u nás."

Milovníci kola a běhu se budou moci sejít celkem při této akci třikrát. Ti odvážní si mohou zkusit sportovní dvojboj. Ten bude možno vyzkoušet ve Vrchlabí 9.-10.7., na Zadově 30.-31.7. a také v Novém Městě na Moravě 1.-2.10.

Seriál v tomto roce nabídne i novinky, rozeběhne se do nových míst. „Ke známým závodům z dřívějších let, jakým je slovenský Cross Country Baba-Kamzík, budou letos přidány závody zcela nové, například Prague Trail Run Hostivař nebo Vysočina Arena Trail Run," říká Vilém Omcirk, marketingový manažer.

Termínová listina:
DatumZávodTrasy
17.4.2016Cross Country Baba-Kamzík53 km, 23 km, 16 km
15.5.2016Prague Trail Run Hostivař17 km, 7 km
22.5.2016Brdská 2525 km, 12 km
10.7.2016Xtrail Krkonoše Vrchlabí28,5 km, 10 km
31.7.2016Šumava Trail Run Zadov
3.9.2016Bratislava Trail Run15 km, 5 km
2.10.2016Vysočina ArenaTrail Run21 km, 8,5 km

Běžci se mohou těšit na hlavní bodovanou trať série, vedlejší trať a dětské závody. „Základní formát zůstává stejný – trailové tratě jak v přírodě, tak ve městech, závody jak v České republice, tak na Slovensku," dodává Omcirk.

Závodí celá rodina

Projekt má navíc rodinný charakter. „I proto má v našich očích potenciál," uvažuje Trávníček. „My ho chceme odkrýt a povýšit na nejoblíbenější svého druhu u cílové skupiny, kterou definujeme jako celá rodina – od nejmenších až po ty nejzdatnější, kteří vyznávají pohyb v přírodě."

Seriál znovu láká i přední české trailové běžce. „V hledáčku mám tři závody a to Hostivař, Brdskou 25 a Zadov," říká Tomáš Bystřický. Také Robert Krupička má své favority. „Každopádně budou velmi zajímavé všechny pohárové závody a já si z nich určitě vyberu Hostivař a nenechám si ujít ani další nový závod ve Vysočina aréně," prozrazuje.

Reklama

Související témata: