Hlavní obsah

Letitý Brdman se otřásl. Zahajovací závod sezóny a rekordní účast

Dobříš

Jarní běh pro zdraví. Nebo také jinak, tak jako to znají v okolí Dobříše. Tam o víkendu proběhl už 35. ročník Jarního běhu pro zdraví, který pořádal Sportovní klub Vlaška. Tímto během odstartoval seriál Brdman Adventure, kde se nakonec běžely tři různé závody.

Foto: Facebook: Brdman Adventure - Sportovní klub Vlaška

Ideální počasí nevládlo, přesto byla účast rekordní. Běh prostě táhne.

Článek
Fotogalerie

Hlavní závod na 8,4 kilometru vyhrál Václav Janoušek v čase 29:27. Mezi ženami vládla Kateřina Hradecká, která protnula cílovou pásku v čase 35:32. Organizátoři nezapomněli ani na děti, které měly svůj vlastní závod, došlo i na Stomatologický běh. Ano, už i dentisté běhají.

„Česko se opravdu rozbíhá. A to jak dospělí, tak také děti, kterých jsme přivítali 104. Děkujeme všem trenérům sportovních oddílů, kteří svoje svěřence přivedli a šli jim aktivní účastí příkladem. Celková účast byla pro nás ohromující (357 účastníků ve všech kategoriích) a byl to skokový nárůst o 150 běžců. Je to pro nás znamení, že máte naše lesní tratě rádi," naspali organizátoři na stránkách brdman.cz.

Seriál, který není nakloněn jen běžcům

Kvůli nečekaně velkému zájmu se na startu vytvořil velký trychtýř závodníků, čemuž museli podřídit i svoji taktiku. Široká cesta na startu se zúžila na lesní pěšinu. Takto se profil trasy střídal první dva kilometry. Vylepšit čas tak šlo hlavně na širších cestách.

Tento seriál, který se točí okolo Dobříše, čítá pro tento rok devět akci. O víkendu začal a končí v září. A nejde jen o běh, na výběr je daleko větší paleta sportovního vyžití.

„Závody ze seriálu Brdman Adventure nejsou pro šampóny, ať jde o běh, maratón či triatlon nebo orientační cyklo závod. Trasy jsou vždy vedeny mimo asfalt, proto, kdo neměl přes zimu natrénováno v podobném terénu brdské směsi (jehličí, bláto, šišky, šotolina, mech) měl občas problémy s kluzkým povrchem. Pár běžců se i vyválelo. Ač bylo součástí Jarního běhu pro zdraví i Běh stomatologů, žádný závodník nepotřeboval v cílovém depu domluvit opravu můstku či korunky u závodícího dentisty," byla spokojená Hana Roubíčková, která běhá pod pseudonymem Hanka Hankovatá.

Reklama