Hlavní obsah

Nejlepší bikeři světa odhodili kola. Československý souboj dostane nová křídla

Ti snad spolu soutěží všude. V loňském ročníku série závodů Downmall City Tour v obchodních centrech se prali o vítězství v konečném pořadí. Ale jakmile sesednou z kol, jsou kamarádi a hecíři zároveň. Nejlepší bikeři světa Tomáš Slavík a Filip Polc se rozhodli utkat i mimo svou oblíbenou disciplínu. V rámci charitativního běhu Wings for Life World Run vymění 8. května v Bratislavě kolo za běžecké boty. Rychlost a vytrvalost, tady žádné finesy nepomohou. Koho z nich dojede Catcher Car jako prvního? Půjde v jejich podání o závod nebo jen o přispění na dobrou věc?

Foto: Redbull.cz

Filip Polc a Tomáš Slavík na trati. Kdo vyhraje?

Článek
Fotogalerie

Jak a proč si při množství akcí, které absolvujete, najdete čas na Wings for Life?

Tomáš Slavík: Jsou akce, na které by si měl člověk udělat čas za každých okolností. Nejde o slávu, dosahování osobních cílů nebo plnění povinností. V jednu chvíli se na celém světě sebere parta lidí a běží za ty, kteří běhat nemohou. Někdy se člověk musí pozastavit nad důležitými hodnotami. To je pro mě velká motivace.

Filip Polc: Být vrcholovým sportovcem přináší nabitý program. A Wings for Life World Run je úžasné zpestření s vyšším smyslem. Proto rád tuto akci podpořím.

Účastníte se i jiných charitativních akcí?

Filip Polc: Občas se stane, že mi přijde pozvání na podobnou akci. Když mám čas, tak vždy rád přijdu. Tento rok mám naplánované aktivity s dětskými domovy. Těším se a doufám, že se to podaří.

Tomáš Slavík: Můj program je tak nabitý, že jsem rád, že se dokážu na Wings for Life World Run urvat. Na akcích, které pořádám, se věnujeme charitě zaměřené na zvířata, útulky a pomoc i těmto členům společnosti.

V čem je pro vás nedělní koncept unikátní a zajímavý?

Tomáš Slavík: Když jsem na startu, tak jsem tělem závodník, ale duší pro mě nemá hodnotu závodu, ale lidských hodnot, to je mnohem víc.

Filip Polc: Lidé si užijí sportovní výkon a podpoří výzkum léčby poranění míchy. To je mimořádné pro lidi, kteří chodili a po úraze nemohou. Doufám, že to přinese ovoce a postaví to na nohy i moje kamarády Bekima, Lojka a Tareka.

I když je to charitativní závod, pořád může jít o prestiž a výkon. Proběhlo mezi vámi nějaké hecování nebo sázení?

Tomáš Slavík: Je to klasika. Tady se projeví srdce závodníka. Když už nemůžu a ten druhý běží, tak je jasný, že to nemůžu vzdát. Je to jeden velký hec.

Filip Polc: I když naše disciplína používá trochu jiné svaly, sportovní základ máme oba. Každý sportovec nemůže mít problém odběhnut alespoň dvanáctiminutovku. Beru to jako zábavu a nové tenisky si asi neodřu (směje se).

Co byste vzkázali účastníkům závodu?

Tomáš Slavík: Vypněte počítače a telefony a udělejte fajn den sobě i ostatním.

Filip Polc: Bude to super, běžet v balíku a trošku se zapotit.

Reklama

Související témata: