Hlavní obsah

Fotbalové voodoo očarovalo Werder Brémy, klub s miliardovým rozpočtem

Brémy

Emin da Silva žijící v Německu je velkým fanouškem brémského klubu. Jedním z největších dokonce. Při svém fandění a podpoře skutečně nezná žádné meze, a když přijde na to udržet klub v nejvyšší soutěži, neštítí se použít ani mocná kouzla a zaříkávadla. Zda ale jde o černou, nebo bílou magii, posuďte raději sami.

Foto: facebook E. da Silva

Emin da Silva by pro svůj klub udělal cokoli.

Článek

Emin da Silva je známý německý extrémní sportovec, ultramaratónec. Nebojí se ani pořádných šíleností. Do povědomí veřejnosti se zapsal třeba svým skvělým výkonem, když běžel půlmaratón pozadu nebo si z Brém zaběhl až do Istanbulu. A protože mu osud brémského fotbalového klubu opravdu leží velmi na srdci, rozhodl se pro něj tak trochu i čarovat.

Měl obrovské nervy a velký strach. Na fotbalovém stadiónu mělo totiž dojít k nervy drásajícímu hororu. Pokud Werder prohraje s VfB Stuttgart, může klub sestoupit do nižší ligy. „Drazí fanoušci Werder Brehmen, drazí přátelé. Povstaňme!!! Maratón za Werder! V 8 hodin poběžím maratón kolem stadiónu. Jedno kolo má přesně jeden kilometr a já poběžím 42 kol. Kdo má čas a chuť, může se přidat. Werder jsou Brémy a Brémy jsou Werder!" hecoval zapálený sportovec svoje přátele na sociálních sítích.

A ještě těsně předtím než vyrazil, napsal krátký post: „Snad dnes svým maratónem nakazím klub. 42 kilometrů za vítězství Werderu! Je mi už 43 a vy jste všichni ještě mlaďoši, tak koukejte zvednout ty svoje zadky!"

A jeho sportovní voodoo slavilo úspěch. Ultraběžcův oblíbený klub téhož večera zvítězil 6:2 a učinil tak důležitý krok v udržení nejvyšší německé ligy. Sportovec urazil svou vytyčenou trasu za úctyhodné 3 hodiny 26 minut. „Zanechal jsem na stadiónu spoustu pozitivní energie a teď na něm bouří Werder Brémy. Jsem tak šťastný a hrdý na ty kluky! Myslím, že radostí poběžím okolo stadiónu hned ještě jeden maratón," soptil nadšením a pýchou dojatý atlet.

Reklama

Související témata: