Hlavní obsah

Boxer Konečný popil u Švédů, teď se popere v Ústí o své jméno

Libor KalousSport.cz

Život sportovce má svůj vývoj. Své o tom ví i bývalý český profesionální boxer Lukáš Konečný. U šestnácti provazů zůstal, ale nazul i běžecké boty. Stal se ambasadorem závodu v Ústí nad Labem, který sám poběží. Jenže musí trochu poupravit váhu, aby si neudělal ostudu a na trati moc netrpěl. „Je to špatný, potřeboval bych běhat víc, ale mám toho hodně, není čas. Chci se účastnit více závodů, potřebuju natrénovat. K tomu taky potřebuju zhubnout, je toho nějak moc,“ nestresuje se přesto sedmatřicetiletý táta tří dcer, který jako amatér získal dvě medaile na mistrovství světa.

Foto: RunTour.cz

Lukáš Konečný měl běh v oblibě i jako profesionální boxer.

Článek
Fotogalerie

Máte už problém uběhnout něco delšího?

Ne, mám to pořád v sobě. V pondělí jsem se díval na mistrovství světa v hokeji, když jsme hráli se Švédy, trochu více jsem popil, ale v úterý ráno jsem si dal dvacet kiláků, takže dobrý, pořád to tam je.

V Ústí se na konci května poprvé běží seriál RunTour, vy jste jeho ambasadorem. Jak vidíte tuhle akci, navíc na severu Čech, kde bydlíte?

V uvozovkách se dá říci, že jsem to k nám dotáhnul. Jsem s pořadateli v kontaktu delší dobu, běžel jsem s nimi závody v jiných městech, a vždycky se mi to líbilo. Už jsem tento běh zkoušel protlačit trochu u minulého vedení města, tam se mi to ale nepovedlo. Teď jsem ve vedení města já, to už šlo (smích).

Jaké jsou ohlasy na závod v Ústí?

Z mých známých poběží všichni. Půjde i rodina, boxeři, které trénuji.

Takže i profesionální boxerky Fabiana Bytyqi a Lucie Sedláčková?

Mají před zápasem, takže si dají kratší trať, jen pět kilometrů, ale poběží, dostanou to příkazem. Pětku musí zaběhnout, i kdyby měly jít rovnou z postele.

A co reakce dalších lidí?

To nemůžu říct, nevím, ale když se tu běží půlmaratón na podzim, tak jsou lidi spokojení. Tohle bude menší akce, věřím, že přijde hodně lidí, i když jde o první ročník.

RUNTOUR Ústí nad Labem
Termín: sobota 28. května 2016
Kapacita závodu: 1 450 dospělých
Vypsané závody a startovné
TrasaOnline registraceNa místě
10 km500 Kč600 Kč
5 km400 Kč500 Kč
Děti - 1 000 mzdarma50 Kč
Děti - 500 mzdarma50 Kč
(Z každého startovného je věnováno 50 Kč na konto Nadace Leontínka)

Součástí je i dětský běh, vaše dcery půjdou na start?

Znám atmosféru z jiných měst, pro děti je tohle super. Ony se těší, že dostanou medaili v cíli, pitíčko a září jim oči štěstím. Pokud holky budou v Ústí, tak poběží taky.

Vy asi poběžíte desítku, máte vyšší ambice?

Ty mám vždycky. Mám sportovní jméno, takže tam nemůžu jen tak přijít a odklusat si to. Mně to ani hlava nedá, musím mít nějakou motivaci, o co se porvu. Asi poběžím desítku a chtěl bych ji dát pod čtyřicet minut, což bude složitý, protože trať má dost zatáček. Pak tu je také moje váha, mám 86 kilo, do závodu bych chtěl šest kilo sundat.

Je to reálný?

Nevím, mám hodně práce. Někdy se nestíhám pořádně ani najíst, trénovat.

Takže dráha úspěšného profesionálního boxera byla klidnější?

Určitě, mnohem klidnější. Teď je více práce a stresu, ale když si jdu zaběhat, tak na chvíli na všechno zapomenu.

Reklama

Související témata: