Hlavní obsah

Ve Švédsku se bojovalo o MS, Čech neuspěl

Uto

Jejich závod není tak dlouhý jako klasický ironman, přesto je ale v mnohém náročnější. Disciplíny jako běh a plavání se odehrávají v drsné severské přírodě a neustále se střídají. Nemůžete se mezi disciplínami převléknout, nemůžete odložit pomůcky. Musíte plavat a běžet - někdy až do úplného zmrznutí. Sezóna swimrunu právě začíná ve Švédsku.

Extrémní závod ve Švédsku.Video: Reuters

 
Článek

Uto Swim Run představuje celkem 39 kilometrů běhu (téměř maratón) a přes 5 kilometrů plavání (více než se plave na ironmanu). Jedná se o závod dvojic, kdy mužská, ženská či smíšená družstva musí být po celý závod spojeny šňůrkou.

Celou trasu lze zdolat pod čtyři hodiny. Alespoň jedné dvojici z 240 startujících týmů, celkovým vítězům akce ‒ bratrům Jonasovi a Larsovi Ekmanovým, se to podařilo. Smíšený tým Daniel Hansson, Kristin Larsson obsadil první místo v kategorii a celkově skončil třetí. Závodu se zúčastnil také jeden Čech v týmu s domácím borcem. Jejich dvojice doběhla na 43. místě.

Na mistrovství světa ve swimrunu se kvalifikovalo celkem osm týmů. MS proběhne v září, rovněž ve Švédsku. Série dále pokračuje ve Velké Británii na Scilly Islands 18. června.

Reklama

Související témata: