Hlavní obsah

Chcete tyhle luxusní tenisky? Připravte si sto miliónů

New York

Je možné, že někdo z nás nechce za své nové sportovní boty vydat více než dva tisíce korun. Je možné, že jsou u nás tací, co si někdy koupí obuv třeba i za deset tisíc korun. A teď si představte, že se našel kupec i pro pár tenisek za bratru deset miliónů. Jak ty musejí vypadat! Umí samy chodit? Může majitel pomocí nich ovládat vzdálené vesmírné koráby?

Foto: facebook Bicionnyc

Chcete mě? Jsem krásná, luxusní bota, samý safír a diamant!

Článek

Nejdražší a nejluxusnější sportovní boty světa našly svého kupce. Na charitativní aukci v New Yorku za ně zájemce dal čtyři milióny dolarů, částku, již u nás dokáží vydělat jen ti nejschopnější privatizační či dotační mágové.

Pár botek navrhla a vyrobila luxusní značka Bicion, zakázkovou úpravu má na svědomí Mache Customs. Tenisky jsou pokryty stovkami bílých diamantů a safírů zasazených do zlata. Dokonce i visačka, kterou jinak obvykle hází kupec před prvním použitím do koše, je z nejryzejšího zlata.

Výtěžek aukce byl věnován charitativní organizaci Soles4Souls, která za dobu své existence od roku 2006 rozdala přímo těm nejpotřebnějším 26 miliónů párů bot ve stovce zemí po celém světě.

Kolik jste ochotni dát za nové sportovní boty?
Do 2 000 korun.
61 %
Do 5 000 korun.
26,5 %
Do 15 000 korun.
2,1 %
Do 100 000 korun.
4,2 %
Cokoli.
6,2 %
Celkem hlasovalo 3097 čtenářů.

Reklama

Související témata: