Hlavní obsah

Padne na Letné 100 tisíc kilometrů? Medvěd bude mít otevřeno nonstop

Praha

Tolik nenajede možná ani vaše auto, ale běžci to loni v září dali. Celkem na pražské Letné uběhli 60 287 kilometrů. Do akce se jich zapojilo téměř čtyři a půl tisíce. To vše pro medvěda, který pomáhá. Letos běžci opět mohou pomoci dětem, registrace na Teribear hýbe Prahou byla spuštěna. Desetidenní akci pořádá Nadace Terezy Maxová, vypukne 8. září, skončí 17. září.

Foto: teribear.cz

Tereza Maxová a Radek Štěpánek, radost, kterou dětem dává medvěd.

Článek
Fotogalerie

„Chceme navázat na vydařený první ročník a rozhýbat na pražské Letné alespoň dvakrát tolik účastníků. Projít se nebo zaběhat si mohou přijít opravdu všichni, stačí se jen zaregistrovat a pořídit si Teribear čip," říká ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem Terezie Sverdlinová. „Registrovat se nově mohou i rodinné a firemní týmy. Každý zdolaný kilometr navíc partneři akce podpoří ne deseti, ale padesáti korunami. Bohatý doprovodný program, účast sportovních i kulturních osobností a hlavně dobrý pocit z pomoci druhým, to vše rozhýbe letos v září pražskou Letnou."

Loni si přišli zaběhat lidé z třiadvaceti zemí. Do běžeckého se oblékla i Tereza Maxová. Dále herečka Jitka Schneiderová, modelka Renata Langmannová, sportovci Radek Štěpánek, Roman Šebrle, Jan Koller a další. I oni se podíleli na vybrané částce 3 844 922 korun.

TERIBEAR HÝBE PRAHOU
Kdy: 8. – 17. 9. 2016 - NONSTOP
Kde: V parku na Letné. Start bude poblíž Metronomu. Stanovený okruh měří 1,3 km.
Jak: Pomocí TERIBEAR čipu se vám budou načítat kilometry dosažené na určeném TERIBEAR okruhu. Kilometry se zaznamenají na vaše elektronické konto, takže máte přehled, jak jste pomohli. Čip za 100 Kč koupíte buď on-line na stránkách www.teribear.cz nebo na startu a tím podpoříte dobrou věc.

„Tohle je přesně ta struna, která mě rozezní, protože mám za to, že běh je sport, který pomáhá lidem k lepšímu životu, a když pomocí svého běhu můžu pomoci ještě jiným, tak to fakt nemá chybu. Proto i letos moc rád přijedu do Prahy, abych zde nakroužil několik kilometrů a přitom se na trati setkal, pozdravil a poděkoval těm, kteří mají srdce na pravém místě a také přiběhnou podpořit Teribear, ale hlavně děti, které to potřebují," uvedl ultramaratónec, propagátor a trenér běhu Miloš Škorpil.

Pokud si myslíte, že to nezvládnete, tak zbytečně. Loni český důchodce Štefan Krč uběhl pro nadaci na Letné 555 kilometrů. „Chvíli jsem sice váhal, ale pak jsem se rozhodl. Jizerská padesátka prostě nebude, poběžím na Letné. Něco naběhám pro dobrou věc a potrénuji na příští šestidenní závody," popsal své rozhodnutí. Nikdo ho nepřekonal. Že by letos? Máte šanci.

Reklama

Související témata: