Hlavní obsah

Třetí den Cesty za vrcholy: lesní idylka s kukačkami a srncem

Praha

Boj s přírodou, cestami, zásobováním. René Kujan má za sebou tři dny z dvaadvaceti, ve kterých má po Česku uběhnout 1000 kilometrů, každý den více než maratón. Třetí den měla cesta jasný směr. Start ve Velharticích, cíl Koloveč, tam konečně běžec našel otevřený obchod a mohl dokoupit zásoby.

Foto: Archiv: René Kujan

Sushi time. Česky: čas na sušení. K obědu rybičky a celozrnný rohlík. Na světě je krásně! :)) Díky, že mi pomáháte pomáhat!!! Stay with me, stay cool!

Článek
Fotogalerie

Vstává o půl sedmé, přesto před osmou nevyběhne. Připravit snídani, usušit věci, zbalit. Scénář, který zažívá dvakrát denně. Večer po běhu rozbalit, ráno před dalším maratónem zabalit. „Sušil jsem i při pauze na oběd, tentokrát na pokosené louce. Noc byla trochu horší, nejdříve se v lese překřikovaly kukačky, pak zase poštěkával srnec kousek za stanem," popsal svoji společnost redaktor behani.sport.cz, který vyměnil klimatizovanou kancelář za širé nebe nad hlavou.

Tři dny, tři maratóny má zapsané. Stehna pořád pálí, hlásí se o pozornost, k tomu těžký vozík. „Nejlepší jsou rovinky, snad jich začne trochu přibývat. I přes opalovací krém jsem si spálil ruce, ale zkouším chladivé kompresní návleky," popsal Kujan boj se slunečnými paprsky.

Kdy a kde se můžete potkat
5. června Plechý (1378 m n.m.), 289 km k dalšímu vrcholu
11. června Klínovec (1244 m n.m.), 291 km k dalšímu vrcholu
18. června Sněžka (1602 m n.m.), 130 km k dalšímu vrcholu
21. června Kralický Sněžník (1423 m n.m.) 23 km k dalšímu vrcholu
22. června Smrk (1125 m n.m.) 29 km k dalšímu vrcholu
22. června Praděd (1492 m n.m.) 172 km k dalšímu vrcholu
26. června Lysá hora (1323 m n.m.)

Cesty za vrcholy, tak je pojmenována třítýdenní běžecká pouť - 7 nejvyšších vrcholů, 7 nejvyšších pohoří a celkem 1000 kilometrů. To vše pro podporu neziskové organizace České asociace paraplegiků.

"Kolem Klatov se už začala trasa rovnat, jen ty cyklotrasy kdyby byly někde lépe označené a staral se o ně někdo. Kolikrát jsem měl pocit, že bych měl být mistr Evropy v trialu, aby se mi to podařilo projet," hudroval na cesty běžec, kterému v úterý nestačily ani čtyři litry vody na pětačtyřicet kilometrů. „Dobíhal jsem na sucho a v každé vsi jsem hledal sámošku. Byla až ve čtvrté. Tímto děkuji obci Koloveč, že mají prodejnu potravin, navíc otevřenou," usmál se spokojený běžec, když do sebe ládoval křenové rolky.

Pomozte vozíčkářům také. Podpořit organizaci CZEPA můžete libovolným finančním příspěvkem. I malá částka dokáže pomoci na vrchol! Vybranou částku ČSOB zdvojnásobí. Akce "Cesty na vrchol" odstartovala 5. června a končí 26. června.

Reklama