Hlavní obsah

Běhání mezi jamkami. Odstartujte prázdniny na golfovém hřišti

Praha

Příležitost, která nepřichází každý den. Už jste běhali mezi jamkami? Odstartujte prázdniny na golfovém hřišti v Praze. Nemusíte mít rádi golf, ale můžete se po střiženém pažitu proběhnout. A to už 2. července. Motolské jamky na vás čekají. Romantický start prázdnin, kde se kulisami statnou i obrázky malíře Tomáše Bíma. Takový bude čtvrtý díl Kilpi Trail Running Cupu, seriálu běhů v terénu.

Foto: ktrc.cz

Český reprezentant Jakub Holuša ví, jak chutná běhat po golfovém povrchu.

Článek

Hlavním lákadlem bude jistě běh na upraveném povrchu. Už tradiční závod se v pátém ročníku přesunul z podzimního termínu a stává se veřejnou generálkou na říjnové mistrovství republiky v krosu. Dvoukilometrový okruh vede nahoru a dolů po areálu v Motole, část míří na stezku přilehlého lesíka.

Hlavní trať měří osm kilometrů, kratší je poloviční. Závod je také součástí Pražského běžeckého poháru. Rekordy závodu drží Milan Kocourek (25:19) z předloňska a Eva Nývltová Vrabcová (28:18) z loňska, kdy vyhrál nejnabitější závod sezóny mezi muži Robert Krupička. „Nádherné proběhnutí," pochvalovala si lyžařka a nyní také atletická reprezentantka v půlmaratónu a maratónu, která se nyní připravuje na olympijské Rio.

Motolské jamky 2. 7. 2016
Závod na 8 km:
4 okruhy, 250 m převýšení
Závod na 4 km:
2 okruhy, 125 m převýšení
Závod dvojic na 8km:
V závodě můžete startovat společně, časy se sčítají
Časový program:
10:00 Otevření startovní kanceláře
13:15 start běhu na 4 000 metrů
14:00 start běhu na 8 000 metrů

Vzhledem k nevšednímu prostředí museli organizátoři navýšit kapacitu startovních čísel. Na trati se sejdou silničáři s vrchaři, i těmi, kteří prostě mají rádi cross. Běhat v plné sezóně na svěžím golfovém trávníčku je jedinečný zážitek. Trochu představivosti a ocitnete se mezi greeny někde na Britských ostrovech.

Pokud nejste z Prahy a budete řešit dopravu, na místo nemusíte autem, ale přiveze vás i tramvaj číslo 9 a 10 na zastávku Vozovna Motol na ulici Plzeňská přímo pod golfovým hřištěm. Nebo můžete využít také autobusy 168, 174 a 184 na zastávku Šafránkova, odkud se dá projít směrem dolů z ulice Bucharova. Dobrý běh!

Reklama

Související témata: