Hlavní obsah

To je závod pro drsňáky! Heslo zní: Dřít a nepozvracet se

Ano, existuje mnoho těžkých závodů. Jeden je obtížný svou délkou, druhý svými překážkami, náročností terénu, konkurencí v závodním poli, povětrnostními podmínkami či sporadickým značením trati. Tento závod ale zaútočí na vaše přátelská srdce. A pak taky na žaludek, mozek či močový měchýř. Kanadský závodník Lewis Kent by mohl vyprávět.

Foto: facebook L. Kent

Vysoký mladík (uprostřed) je držitelem světového rekordu. Dvojnásobná trať zatím odolává.

Článek

Kanaďané jsou zřejmě drsný národ. Jak jinak si vysvětlit, že jejich zastoupení v žebříčku mužů i žen, které dokáží při běhu zdolat čtyři nebo osm piv, je rozhodně větší než malé? A Lewis Kent v současné době patří na světovou špici. Je to mladík atletických proporcí, rychlých nohou a neuvěřitelného splávku. Jednu míli má za 4:47,17, což by nebyl zase až tak úžasný výkon, kdyby se nejednalo o míli pivní.

V této disciplíně drží Kent světové prvenství. Čtyři čtyřsetmetrová kola na atletickém ovále a čtyři třetinky (v americkém podání 355ml lahve) piva zdolá nejrychleji ze všech. Musí být vynikající atlet i vynikající piják. Se skromností sobě vlastní ovšem novinářům říká: „Zcela určitě musíte umět trochu běhat, ale to pití dělá lidem mnohem větší problémy. Bude-li tedy výborný piják závodit s výborným atletem, vždy vyhraje piják."

Nešetří se

Při jednom ze závodů se Kent popasoval například i s Nickem Symmondsem, profesionálním atletem, středotraťařem (kromě jiného třeba stříbrná medaile z MS 2013 na 800 m). Na pivní míli jej Kent předběhl o dvě pozice, jako by chtěl svým argumentům dodat ještě více váhy. Kent ovšem trénuje s vodou nebo nealkoholickým pivem, alkohol pije zásadně jen při závodech. A aby toho nebylo málo, naběhá zhruba 100 kilometrů týdně.

A nešetří se. Zkouší i delší trasy, například pivní dvojmíli. S velkým obdivem vzhlíží ke svému krajanovi: „Míval jsem i světový rekord na pivní dvojmíli (2 míle, 8 piv), ale nový rekord teď zaběhl Jim Finlayson v neuvěřitelném čase 11:39. Dal to, aniž by se pozvracel, což je hodně působivé. Většina lidí musí běžet minimálně jedno trestné kolo, protože vrhnou už někde na trati."

To jsou tedy opravdu excelentní výkony. A co vy, budete to o víkendu u vás na chatě zkoušet také?

Reklama

Související témata: