Hlavní obsah

Tři podvody jen za tento rok! Tenhle chlápek to nemá v hlavě v pořádku

New York

Jeho výsledky jsou překvapivé. Způsob jejich dosažení nečestný a směšný. Jeho revírem jsou běžecké závody. Seznamte se s Terrym Varicellim z New Jersey, kterého jen za tento rok načapali při podvádění hned třikrát. Největší kousek předvedl při halovém běhu na 800 metrů. Měl se zřejmě za tak prohnaného, že se mu všechny podaří obelstít i při dvoukolovém závodě na krytém atletickém ovále.

Foto: Profimedia.cz

Běhající bandita možná nemá krátké nohy, ale moc daleko přeci jen nedoběhl. (ilustrační foto)

Článek

K prvnímu případu došlo na závodech Manhattan Invite, proto si Varicelli vysloužil přezdívku „Bandita z Manhattanu". Na jeho podvod upozornil až po delší době jeden z účastníků. Organizátorům sdělil, že Varicelliho viděl stát mezi přihlížejícími na okraji trati, když se z ničeho nic pustil do běhu a vmísil se mezi závodníky. Do cíle pak dorazil jako sedmý.

Jeho podvod byl snadno odhalen. Jednak existovaly fotky, které jasně vypovídají, že k incidentu skutečně došlo tak, jak popsal již dříve jeden z účastníků, jednak neexistoval Varicelliho záznam z průběžných kontrol po trati, ale pouze z cíle. Dále bylo shledáno podezřelým i to, že trať absolvoval o tři minuty lépe než kdykoli jindy. Bandita byl následně z výsledkové listiny vymazán.

Nejkurióznější podvod ovšem Varicelli předvedl na halové osmistovce během Armory Youth Championships v New Yorku. Po pěti stech metrech opustil trat, střihl to vnitřkem oválu, opět vběhl na trať a do cíle vsupěl na třetí pozici. Všichni zůstali jen koukat s čelistmi nízko u pasu. Manhattanský Bandita zřejmě nabyl pocit, že vlastní plášť neviditelnosti kouzelníka Huga. Před zraky všech vytvořil podvodnou kreaci hodnou svěřence zvláštní školy.

Do oficiálních výsledků se Bandita ani tentokrát nedostal. A s největší pravděpodobností si už na oficiálních závodech ani nikdy nezaběhá.

Co si podle vás takový podvodník zaslouží?
Doživotní zákaz startu.
82,6 %
Zákaz startu na několik let.
3 %
Pokárání.
14,4 %
Celkem hlasovalo 2340 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Neviditelnost