Hlavní obsah

Trasu závodu na památku oběti autonehody museli přesunout kvůli mrtvému tělu

Vancouver

Organizátoři kanadské Gunner Shaw Cross-Country Race se řádně zapotili, když dvě hodiny před startem svého závodu museli přesunout trasu a většinu zázemí a vybavení. Na původně vyznačené trase objevila policie mrtvé tělo a do oblasti zakázala vstup kvůli ochraně případných důkazů a stop.

Foto: Profimedia.cz

Nález mrtvoly ohrozil běžecké závody. (ilustrační foto)

Článek

Každoročně pořádané běžecké klání se koná na počest Bruce Gunnera Shawa, velmi známého běžce, který zahynul při automobilové nehodě v roce 1984. „Závod jsme už uspořádali třicettřikrát. Za sněhových přívalů, ve vichřicích, za tuhé zimy. Tento rok se nám do cesty postavilo zase něco úplně jiného," shrnul situaci jeden z hlavních organizátorů.

Organizátoři se ale postavili čelem i k této výzvě. „Museli jsme všechno přesunout, registraci, úschovnu zavazadel, občerstvení... Většinou vede trasa podél pláže, tam ale policie zakázala vstup," komentovali nenadálý zvrat pořadatelé. Díky obrovskému nasazení místních klubů a pomocných rukou všech, kdo byl k dispozici, se jim ale povedlo vše zachránit a v 11 hodin místního času mohlo vše začít.

Pokud by policie oblast neuzavřela, běžci by jen v těsné blízkosti míjeli příslušníky a zdravotníky ohledávající mrtvolu a zajišťující případné stopy. Mluvčí policie uvedl, že se v tomto případě jednalo o starší osobu a oblast byla uzavřena z preventivních důvodů. Veřejnost prý nebyla nijak ohrožena. S největší pravděpodobností se nebude jednat o smrt s cizím zaviněním. Není prý úplně neobvyklé, že starší obyvatelé navštěvují tuto pobřežní oblast a využívají ji k procházkám. Žádné další detaily ovšem policie nezveřejnila.

Reklama

Související témata: