Hlavní obsah

Pláž ve Virginii se o víkendu zbarvila do ruda

Virginia Beach se o víkendu změnila na proud řeky barvy krve. Ke krveprolití však nedošlo, to si jen rekordní počet Santa Clausů dal dostaveníčko, aby společnými silami zlomili světový rekord v počtu běžců na jednom závodě v tomto převleku.

Foto: facebook Surf-n-Santa 5 Miler

Tolik tlustých pánů v červeném jste ještě pohromadě neviděli!

Článek

Santa Klaus je takový ten podivný tlustý pán v červeném hábitu s bílým lemováním, bílými vousisky a hypertrofovaným smyslem pro humor, který v některých státech na západ od nás tráví díky firmě Coca-Cola Štědrý večer bezhlavým poletováním v saních se sobím spřežením a rozvážením dárků.

Ne však ve Spojených státech. Tam na tu práci mají mnoho školených odborníků, kteří dokonce umějí rychle běhat. Alespoň tak se prezentovali na Surf-n-Santa 5 Miler, pětikilometrovém závodu z převážné většiny právě pro ně.

S 5025 běžci a běžkyněmi v převlecích se stali zatím neoficiálními držiteli světového rekordu snažícího se o zápis do Guinnessovy knihy rekordů. To se ovšem neobejde bez pořádné dávky byrokracie, která by si s ničím nezadala s pořádky na ÚV KSČ. Výrobce piva a správce knihy rekordů požaduje, aby běžci měli všech pět pohromadě – tedy všech pět santovských součástek najednou na sobě: červené kalhoty, červený kabátek, červený klobouk, černý opasek, bílý plnovous, jinak to prý není Santa.

Naštěstí se organizátorům podařilo vyjednat alespoň to, že vousy nemusejí zakrývat celá ústa. Běžci se tak neudusili chuchvalci vaty či jiných náhražek bujarého stařeckého vousu. Pořadatelé dokonce nabízeli ke koupi celý balíček „povinné výbavy". Sami pak museli splnit další povinnosti s videozáznamem celé akce, startujících i dobíhajících závodníků. Na cílové čáře stáli speciální komisaři, kteří ze seznamu vyškrtávali všechny, co neměli na sobě všech pět santovských propriet. Takový osud potkal celkem 191 běžců. I tak by to mělo s velkou rezervou stačit na prolomení předchozího rekordu.

Zajímavé a zároveň trochu nepochopitelné je, že santovský závod vyhrál člověk oděn pouze do běžeckého. Stejně tak i druhý v cíli. Žádná sláva a uznání je tam ale nečekalo. Vítaly je pouze posměšky a nespokojené mručení davu. Není tedy divu, že za opravdového vítěze všichni považovali až třetího v cíli, předpisově v santovském. Jeho čas byl 28:38, což je na tlustého pána, který navíc ani neexistuje opravdu slušný výkon!

Reklama