Hlavní obsah

Nejrychlejšího Ježíška na světě mají ve Filadelfii

Filadelfie

Ježíšek obecně asi nepatří mezi nejrychlejší tvory na světě. I když, jak se to vezme. Nejdřív mu trvá celý rok, než opatří všechny zásilky, dodávku pak ale zvládá celosvětově za jediný večer. Ovšem ne vždy se může pochlubit nějakým tím světovým rekordem.

Foto: facebook Philadelphia Marathon

Brian Lang ví, jak udělat svět lepším místem.

Článek

Nejrychlejšího Ježíška, či spíše Santu objevili nedávno v americké Filadelfii. 29letý Brian Lang tam v kompletním santovském mundůru prolétl cílem Philadelphia Marathonu v rekordním čase 2 hodiny, 54 minut, 2 vteřiny. Žádný Santa ani Ježíšek před ním nikdy nebyl rychlejší než on. Dosavadním držitelem rekordu byl Paul Simons z roku 2009. Tehdy se mu v Londýně zadařilo s časem jen o minutu a 48 vteřin pomalejším než v Langově případě.

Lang v sobě objevil vášeň pro běhání už na střední škole, kde začal běhat také závodně a pokračoval v tom i na univerzitě a později ani při zaměstnání nezanedbával trénink a pilně se připravoval na další závody. Nicméně doposud má zatím za sebou jen pět maratónů s osobním rekordem 2:31:23 na této distanci.

Sám Lang ovšem neběžel v kostýmu nosiče dárků jen tak pro nic za nic. Rozhodl se totiž kráčet v jeho stopách a sám také pár dárků přinést těm nejpotřebnějším. Později řekl: „Připadalo mi egoistické běžet za rekordem jen sám pro sebe." Vyzýval také ostatní, aby se k němu připojili: „Pokud máte dárky, použijte je pro to, aby svět byl lepším místem!" Výtěžek celé akce pak putoval na podporu nevládních organizací starajících se o děti.

Žádný rekord ale většinou nepadá z čistého nebe. Také Brian Lang se dlouho a svědomitě připravoval. Nejprve si musel zvyknout na pokrývku hlavy velmi netradiční pro běh. Dlouhé měsíce před hvězdným výkonem v ní pravidelně běhal. Později přidal těžkou teplákovou soupravu, aby si zvykl na neobvyklou zátěž i v tomto směru. Byl ale příjemně překvapen, když zjistil, že se mu v santovském úboru běhá mnohem snadněji.

Běháte rádi maratón v nějakém převleku, případně takovým maratóncům rádi přihlížíte?
Ano, je to zábava pro obě strany.
13,6 %
Je mi to jedno.
64,7 %
Ne, takové věci na oficiální závody nepatří.
21,7 %
Celkem hlasovalo 682 čtenářů.

Reklama

Související témata: