Hlavní obsah

Zázrak? Vozíčkář v Německu běhá maratóny po svých!

Ano, je to skutečně tak. V Dolním Sasku u našich západních sousedů se vyskytl zcela ojedinělý případ. Vozíčkář se stal aktivním maratóncem. Zástupci odpovědné zdravotní pojišťovny ale neběželi hned k telefonu, aby novodobý zázrak hlásili ve Vatikánu a zajistili svatořečení požehnané a božím milosrdenstvím zasypané osoby. Raději využili služeb soukromého detektiva. Co zjistili? Skutečný stav věcí je zanechal s vyraženým dechem a dlouho nevěřícně kroutícími hlavami.

Foto: Profimedia.cz

Vozíčkáři mohou sportovat. Ale že by běhali maratony po svých? Takové zázraky se zatím nedějí ani v Německu. (ilustrační foto)

Článek

Vozíčkáři, jak je vám jistě známo, mohou být i přes svůj hendikep řádně fyzicky aktivní a sportovní. V německém Oldenburgu se ovšem sportovní aktivity staly jednomu „vozíčkáři" osudné. Množství soudních stání, ostuda, že by si z ní nepořídil jen jeden kabát, ale celý rodinný šatník, a zřejmě i finanční postih. Tak to někdy dopadá, když někdo chce, aby jeho zdravotní pojišťovna věřila na zázraky.

Nejmenovaný vykuk utrpěl úraz, na jehož základě se měl ocitnout na invalidním vozíku. Měl nárok na plnění z invalidního pojištění a svůj nárok také řádně využíval. Když se k němu později dostavil pracovník pojišťovny, aby přezkoumal jeho zdravotní stav, bylo mu cosi podezřelé. Muž mu sice přijel v ústrety na invalidním vozíku a neustále si stěžoval na bolesti, nevypadal ale na to, že by jej ve skutečnosti používal a byl na něm závislý.

Pojišťovák nelenil a zkoušel o muži vyhledat něco na internetu. Jaké bylo jeho překvapení, když našel výsledky i aktuální fotografie z maratónského klání, kde muž dosahoval obdivuhodných výsledků – za použití dolních končetin, kterými prý nemůže hýbat!

Zdravotní pojišťovna si najala soukromého detektiva. Když později podvodník zcela v pořádku dorazil ke svému domnělému zákazníkovi, aby mu instaloval novou kuchyň, spadla klec. Soudní líčení na sebe nedalo dlouho čekat. A důkazů bylo více než dost. Přišlo ovšem překvapení číslo dvě: Podvodník zažaloval svou zdravotní pojišťovnu za to, že mu okamžitě zastavila pojistné plnění.

Zemský soud ovšem neměl moc práce s tím, aby se drzému podvodníkovi vysmál v řeči paragrafů přímo do jeho prolhaného obličeje. Následovat budou tvrdé sankce pro podvod a zřejmě také vymáhání veškerých neprávem přijatých finančních prostředků. A tak pobertovi nepomohl ani známý fakt, že zázraky se dějí – hlavně o Vánocích.

Reklama