Hlavní obsah

Spiderman zhatil naděje na vítězství

Londýn

Irského běžce napadl Spiderman! O obrovské smůle může hovořit Aengus Meldon běžící na jednom z atletických mítinků kvalifikaci na 800 metrů. Jasného favorita sestřelilo z první pozice gumové vlákno, jehož přesnost jednoznačně ukazuje na oblíbeného superhrdinu komiksů a hollywoodských trháků. Je to až k nevíře, co všechno se může odehrát na atletickém oválu.

Nešťastný běžec

 
Článek

„Pane bože! Tohle jsem v atletice ještě nikdy neviděl!" „Napadl ho Spiderman! Jako by ho spoutal Spiderman, který na něj něco hodil! Určitě si to pusťte ještě jednou, je to velká legrace!" I takovéto věty jste mohli zaslechnout z komentátorských kabin v čase inkriminovaného sportovního klání.

Na posledních sto metrech jasného favorita sestřelila jakási gumová anakonda (používaná skokany o tyči), která se mu nejprve omotala kolem krku, a když se její oběť bránila, sesunula se alespoň k jeho kotníkům, kde mu úspěšně zkrátila krok, doslova svázala nohy k sobě a zhatila jeho v očích mnohých již tak reálné a jisté vítězství.

Smůlu ovšem běžec nesl statečně. Zatímco našinec by pěnil vzteky a vyhrožoval dopisy adresovanými prezidentské kanceláři, Aengus byl vcelku klidný a věcně diskutoval s pořadateli. Jeho pozdější vítězství ‒ byl mu umožněn volný postup do finále ‒ přeci jen neznamenalo konec smůly. Aengusovi se nepodařilo navázat na skvělé vyladění formy v semifinále a skončil nakonec až na osmém místě.

Byla to podle vás legrace, nebo neuvěřitelný šlendrián organizátorů?
Velká legrace. Do finále nakonec postoupil, tak co?
19,5 %
Incident mne nechává zcela chladným/ou.
11 %
Neuvěřitelný šlendrián. Za to by měli v Británii někomu minimálně odebrat šlechtický titul!
69,5 %
Celkem hlasovalo 1002 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Spiderman