Hlavní obsah

Dají vám nádherný mořský ostrov! Ale musíte v kopačkách zaběhnout světový rekord

Praha

Mohlo by se zdát, že tato soutěž, kterou vyhlásil jeden výrobce sportovního vybavení, je nejjednodušší cestou, jak se stát majitelem krásné nemovitosti uprostřed šplouchajících vln oceánu. Stačí jen vydat ze sebe všechno v čase kolem čtyř vteřin. I ve světě těch nejlukrativnějších sportů je tohle hodně slušný výdělek ‒ nemovitost, nebo hotovost v hodnotě jednoho miliónu dolarů za čtyři vteřiny? To stojí za pár kapek potu!

Foto: Profimedia.cz

Mít svůj vlastní krásný ostrov? A vydělat na něj za čtyři vteřiny? Sen!

Článek

Adidas zřejmě zjistil, že běh už i komerčně táhne více než fotbal, a tak se rozhodl skloubit obě sportovní odvětví, v nichž obchodně soutěží o první příčky, tímto zajímavým způsobem dohromady. Pokud někdo uběhne 40 metrů rychleji než za 4,24 vteřiny, dostane od firmy ostrov dle vlastního výběru, případně může zvolit peněžní ekvivalent výhry 1 000 000 amerických dolarů.

Šanci mají všichni, kdo se dostaví do Indianapolis na NFL Scouting Combine, týdenní přehlídku sportu pro zájemce i pracovníky jednotlivých týmů Národní fotbalové ligy. Rekord se doposud zastavil na údaji 4,24 vteřiny. Za tento čas byl schopen zaběhnout 40 metrů v kopačkách Chris Johnson v roce 2008, který k souboji kromě jiných vyzýval i olympijského sprintera a tehdy světovou dvojku Wallace Spearmona, poté co Spearmon řekl, že „rychlost při fotbale ve skutečnosti není to samé jako rychlost na dráze".

V čem je háček? V této disciplíně nejsou startovní bloky. Běží se v kopačkách, a pokud chcete obdržet výhru od vyzývatelské firmy, musíte běžet v jejích věcech a navíc v kopačkách 2017 adizero 5-Star 40. Pokud vyhrajete, počítá se v podmínkách také s tím, že budete obuv značky propagovat po celou sezónu 2017-2018. Pokud se rozhodnete pro peněžitou výhru, bude na vás správně zaplatit daně či další poplatky.

Už minulý rok firma nabízela podobně lákavou výhru, zatím tedy jen milión dolarů, pokud bude rekord překonán. Nepovedlo se, tak snad ostrov dle vlastního výběru bude mnohem lákavější a více motivující. (Domysleli pořadatelé také možnost, že by vyhrál nějaký Inuita a požadoval třeba Grónsko?)

Pokud by vás zajímalo, jak by si s nestandardní vzdáleností poradil nejrychlejší muž planety Usain Bolt, tak teoreticky za 3,97 sekundy.

Do roku 2011 se pokusy o tento rekord stopovaly ručně, až poté elektronicky. Elektronický rekord drží kanadský hráč fotbalu Tevaughn Campbell z Regina Cougars. Ten neobvyklou vzdálenost uběhl za 4,36 vteřiny.

Dřeli byste do úmoru a pokusili se o tuto výhru?
Zcela určitě, vědět to dříve, natrénuju a zabojuju!
30 %
Asi, mohlo by to ale být i trochu blíž.
16,5 %
Nepotřebuju! Já už jeden ostrov u nás na rybníce mám!
53,5 %
Celkem hlasovalo 641 čtenářů.

Reklama

Související témata: