Hlavní obsah

Paříž zaplavily desetitisíce barevných sportovců

Paříž

Tisíce a tisíce lidí se zúčastnily pařížského barevného Color Runu, při němž jsou účastníci téměř neustálým terčem gejzírů barevného prášku. Akce se konala za zvuků populární hudby podél břehů řeky Seiny a běžeckou oslavu dovedla až k úpatí Eiffelovy věže.

Barevný běh podél Seiny Video: Reuters

 
Článek

Organizátoři na svém „nejbarevnějším běhu na pět kilometrů na světě" napočítali na dvě desítky tisíc účastníků, čímž by se netradiční událost řadila po bok největších závodů světa. Čas tohoto „závodu" není nijak sledován. Účastníci běží nebo i procházejí celou trasu podle své vlastní chuti a schopností, bez jakéhokoli stresu nebo tlaku.

The Color Run neboli Běh barev, je ve světě již poměrně známý seriál zábavných „závodů". Závody jsou v uvozovkách zcela úmyslně, protože na pětikilometrové trati vůbec nejde o výkony a o časy. Hlavním cílem běhu je zábava. A nejdůležitější je začít bílý a skončit co nejbarevnější. Vše za hlasitého hudebního doprovodu a ve společnosti přátel.

Každoročně se uskuteční na tři sta Barevných běhů v pěti desítkách zemí světa. Celkem více než milión lidí se z nich domů navrací v barvách duhy. Používaná barviva by ale měla být z potravinářského škrobu a organizátoři mají vyškolené „certifikované vrhače barev". Újmy na zdraví by tak neměly hrozit.

Reklama

Související témata: