Hlavní obsah

Gorila udolala trať závodu pět dní po limitu

Londýn

Stačí se podívat na některé zápisy do Guinnessovy knihy rekordů, aby člověk pochopil, že na maratónu v Londýně se opravdu dějí věci. Poslední výstřelek letošního ročníku ale následoval pět dní poté, co se cílové prostory až do příštího roku opět uzavřely. Na trať se totiž vydal „Mr. Gorilla“ a 42 195 metrů zdolával na všech čtyřech šest dní.

Foto: Profimedia.cz

Mr. Gorilla na trati londýnského maratonu.

Článek

Tom Harrison, nebo také Pan Gorila, jak mu mnozí přezdívají, vystartoval společně s ostatními. Klasicky absolvovaný maratón jej ale příliš nelákal. Byl pro něj zřejmě moc jednoduchý a Tomovi by se nepodařilo pro svůj projekt přitáhnout tolik pozornosti, kdyby „jenom" běžel.

Harrison absolvoval celý závod na všech čtyřech, takže se víceméně batolil až plazil. Na sobě měl poměrně věrný kostým gorily. A proč právě tohoto lidoopa? Pan Gorila se vložil do projektu za záchranu těchto primátů a svým počinem „vydělal" organizaci bojující za záchranu posledních svobodně přežívajících goril před vyhynutím úctyhodných 24 000 eur (tedy asi 645 000 korun). Harisson by si pro gorily do slova a do písmene rozedral dlaně, kolena i chodidla. Po těch totiž celý závod absolvoval.

41letý britský policista přespával v Londýně u přátel, když každý den strávil 10-12 hodin na oficiální trase závodu. Jeho nasazení a vytrvalost se skutečně vyplatily. Ředitel The Gorilla Organization potvrdil zástupcům tisku, že Harrisonův fundraisingový počin představuje největší příspěvek svého druhu za celou existenci této charity. Policistův výkon je o to pozoruhodnější, že až do londýnského maratónu nikdy v životě neabsolvoval po čtyřech více než jednu míli v kuse.

Dokázali byste šest dní trpět pro něco/někoho jiného?
No tak určitě!
25,3 %
Muselo by se to konzultovat se zdravotní pojišťovnou.
6,8 %
Určitě ne, trpím, jen když na to pomyslím.
67,9 %
Celkem hlasovalo 292 čtenářů.

Reklama

Související témata: