Hlavní obsah

Karlovy Vary ovládli rychlíci

Karlovy Vary

Keňané Wilfred Kimitei a Yvonne Jelagatová jsou novými traťovými rekordmany Karlovarského půlmaratónu. Kimitei v pátém ročníku závodu časem 1:00:54 hodiny vylepšil o sedm sekund předloňský nejlepší výkon krajana Elijaha Serema. Jelagatová zvítězila v čase 1:08:19 a loňské maximum jiné Keňanky Joyciline Jepkosgeiové pokořila o 48 sekund. Nejlepšími českými běžci byli Jiří Homoláč a Petra Kamínková.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Wilfred Kimitei z Keni vítězí v karlovarském půlmaratónu.

Článek

Pod hodnotu předchozího traťového rekordu se dostali v mužském závodě i další tři Keňané. Edwin Kiplagat a Timothy Kimeli proběhli cílem shodně tři sekundy za vítězem a o jednu sekundu se dostal pod hranici 61 minut Evans Cheruiyot.

Jelagatovou doprovodily na stupně vítězů Eutume Asefaová z Etiopie, jež také předčila dosavadní karlovarské maximum časem 1:08:40, a další Keňanka Marion Limová.

Homoláč dokončil závod patnáct sekund po nejrychlejší ženě. Kamínková na devátém místě navázala na triumf z domácího šampionátu v Pardubicích, časem 1:17:58 si ještě o dvě sekundy polepšila a opět porazila spolufavorizovanou Ivanu Sekyrovou.

Reklama

Související témata: