Hlavní obsah

Pro problémové děti se chtějí Rakušané strhat

Vídeň

Manželský pár ze sousedního Rakouska přijal obrovskou výzvu. Zúčastní se devatenáctidenního etapového závodu vedoucího přes celé Německo. Přes třináct set kilometrů chtějí manželé uběhnout pro dobrou věc. Oba pracují jako fyzioterapeuti a zároveň se angažují v podpoře problémových mladistvých.

Foto: Profimedia.cz

Běh přes celé Německo, to už je pořádná výzva. (ilustrační foto)

Článek

Zatím má manželský pár ještě trochu času na přípravu, ale obrovská nálož kilometrů, kterou se rozhodli si naložit, se nezadržitelně blíží. Běh přes celé Německo ‒ takzvaný Deutschlandlauf ‒ se běží ze severu země na jih. Obnáší 1321 kilometrů rozdělených do 19 dnů a každá etapa měří mezi 24-95 kilometry. Běh startuje 16. července a končí 3. srpna, lze tedy očekávat ještě další zvýšenou zátěž v souvislosti s panujícími vedry.

Angelika Huemer-Toff a Klemens Huemer žijí v hlavním městě Rakouska, kde vedou fyzioterapeutickou praxi. Svým během chtějí nasbírat prostředky pro projekt věnovaný podpoře mládeže vyžadující z nejrůznějších důvodů psychologicko-pedagogickou pomoc.

Přípravu na svůj velký běh manželé dokumentují prostřednictvím humorného blogu, kde je také k nalezení formulář k odeslání finanční podpory. Aby celá věc byla ještě zajímavější, losuje se o lákavé hodnotné ceny, jako je laktátový test zdarma, analýza běhu pomocí nejmodernější videotechniky a další hmotné běžecké ceny.

Na stejný běh jako manželé se zatím přihlásilo 63 dalších zájemců, kteří poběží ze severoněmeckého Syltu až na nejvyšší horu Německa Zugspitze. Tento rozsáhlý projekt není zdaleka jediným, do něhož se manželský pár pustil. Pravidelně například také organizuje ultra závod v oblasti domovské Vídně 100 km-Wien-Lauf.

Reklama

Související témata:
Pedagogika
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články