Hlavní obsah

Snubní prsten místo medaile? I to se může stát

Z půlmaratonu si většina lidí odnáší bolavé nohy, zpocená trika, účastnické medaile a možná i nějaký ten puchýř. V Severní Americe ovšem může být leccos jinak. Ze zcela vyprodaného půlmaratonu SeaWheeze Half-Marathon v kanadském Vancouveru si hned dvě ženy odnesly i blyštivé prsteny s démanty. Jejich spoluběžci je totiž přímo na závodech požádali o ruku.

Foto: Profimedia.cz

Běh může vést i ke svatbě, jak se přesvědčili v Kanadě. (ilustrační foto)

Článek

Uběhnout přes 21 kilometrů, to už jednomu pořádně zahýbe s hladinou některých hormonů v krvi a zvedne náladu. Počin, kterého byl svědkem SeaWheeze Half ale nese stopy předem připravovaného činu. A snad i předem dobře promyšleného.

Na fotkách z půlmaratonského víkendu se neblýskaly pouze medaile a zářivé úsměvy vítězů, ale i opravdové zlato a drahé kameny. Hned na cílové čáře, před zraky stovek dalších účastníků závodů požádal Matt Rhodes svoji vyvolenou dívku o ruku. Někdo by mohl říci, že jsou v Kanadě i lepší místa k vyslovení naléhavé otázky: „Vezmeš si mě?", než je Coal Harbour (Uhelný přístav) v průmyslové části města, kde závod končil. Snoubenci ovšem byli evidentně jiného názoru.

Je až neuvěřitelné, že velmi podobný nápad se odehrál i v hlavě jiného běžce, který se směrem ke své budoucí choti jasně vyslovil. Se žádostmi o ruku se mezi kanadskými půlmaratonci zřejmě roztrhl pytel. Mezi 10 000 účastníků se našly hned dva čerstvě snoubenecké páry. Kolika se jich dočkáme na maratonu v Praze?

Reklama

Související témata: