Hlavní obsah

Rossi sedí v chládku. Nejdřív byl za hrdinu, teď je z něj podvodník a násilník

Philadelphia

Bylo to jako z pohádky o americkém snu. Tloustnoucí muž s krizí středního věku začíná běhat, kvalifikuje se na nejstarší maratón světa a plní si svůj sen. S sebou bere i rodinu včetně dětí školou povinných. Ředitel školy ovšem absenci bere jako neomluvenou. Mike Rossi k jeho rukám posílá peprnou odpověď šlechetného otce – rodí se hrdina sociálních sítí. Hned v zápětí ovšem vyplouvá najevo, že Rossi je podvodník a lhář. A teď? Při koncertě napadl ženu a sedí za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Touha po slávě někdy končívá až ve vězení. (ilustrační foto)

Článek

Určitě si ještě vybavíte případ muže, kterému jistý americký běžecký server nabídl 100 000 dolarů (přes 2 200 000 korun) za to, když zopakuje svůj maratónský výkon, o němž tvrdil, že je skutečný, pravý. Redakce měla připraveno i 10 000 dolarů (přes 220 000 korun) jen za to, když muž zaběhne pětku pod 20 minut. Oba výkony by měl hravě podat, pokud jeho kvalifikace na Boston Marathon za 3:11 odpovídala skutečnosti a on si nezkrátil značným způsobem trať, jak naznačovalo množství nepřímých důkazů.

Nabídka serveru LetsRun.com trvala celý dlouhý rok. Vyzyvatelé z běžecké komunity poskytli muži dostatek času na regeneraci i přípravu k životnímu výkonu a získání skvělé peněžní prémie, o níž si mohou ve většině případů nechat jen zdát i ti, co náleží ke světové špičce. Myslíte si, že svou šanci „běžec" využil? Ne, nenašel odvahu zvednout hozenou rukavici.

Nyní se ale zřejmě rozhodl, že na své „slávě" znovu zapracuje. Dva roky o něm nebylo moc slyšet, tak se už zase zviditelnil. V americké Philadelphii se při návštěvě koncertu kolem půlnoci dostal do slovní rozepře se 47letou ženou, kterou později fyzicky napadl. Dále vyšlo najevo, že už před rokem měl Rossi podobný problém. Byl zatčen policií za násilné obtěžování. Opět na koncertě.

Je známo, že běh má na lidskou psychiku řadu pozitivních účinků. Uvolňuje od stresu a napětí a přispívá k dobré náladě. Jak je to ale v případě, kdy více podvádíte, než běháte? Oficiální výzkumy v tomto směru ještě nebyly provedeny. Něco nám ale říká, že tomuto individuu už ani běh nepomůže. Zcela opačné tvrzení by zřejmě platilo o nějakém speciálním, dobře hlídaném psychiatrickém zařízení.

Reklama

Související témata:
Lhář