Hlavní obsah

Neony a světelné vychytávky: noční běh pražským Vypichem přilákal na tři tisíce nadšenců

Po pražském Vypichu běželo v sobotu 2. září na tři tisíce nadšených sportovců. V běhu je doprovodila neonová světýlka a jedinečné světelné vychytávky, které jsou jedničkou pro běhy v celé Evropě.

Neon RunVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Do běhu se zapojili nadšenci všech věkových kategorií: od sportovců, přes fanoušky hromadných běhů, až po rodiny s dětmi. Pomalování neonovými barvami na tělo společně s neonovým páskem v ruce, na nohou, nebo jinde na těle pokořili trasu dlouhou pět kilometrů. Ta vedla Oborou Hvězda od vstupu z ulice Ankarská do jejího nitra v čele s neonově osvětleným letohrádkem Hvězda.

Většina běžců se závodu zúčastnila spíše ze zvědavosti pro netradiční zpestření jindy klasické sportovní rutiny. „Na účastníky čekala na každém kilometru neonová zóna. Například krásně osvětlený letohrádek Hvězda, laserový tunel nebo neonové deštníky," uvedl organizátor akce Tomáš Pavel.

Celá akce nesla charitativní podtext. Z každého startovného se odvedlo padesát korun na Nadační fond Kapka naděje, letos již potřetí.

„Z loňského výtěžku jsme zakoupili potřebný zdravotnický nábytek na Kliniku dětské hematologie a onkologie FN v Motole v hodnotě 194 tisíc korun," uvedl manažer Nadačního fondu Kapka naděje Jakub Jelínek.

„Uvidíme, kolik se nám díky běžcům podaří vybrat tento rok. Peníze opět poputují na zakoupení potřebného vybavení na dětské oddělení jedné ze 40 nemocnic, se kterými spolupracujeme," dodal Jelínek.

Reklama

Související témata: