Hlavní obsah

V cíli si klekl na utržené koleno. Neuhádnete proč

Aosta Valley

Ani přetržený kolenní vaz nezastavil Paula Wathana z britského Walesu před dokončením závodu na 338 kilometrů a následného pokleknutí před svou vyvolenou. Kromě splnění svého sportovního cíle si dal letos navíc ještě jeden osobní. Jeho partnerka se nezmohla na slovo.

Foto: Sport.cz

Na někoho čeká snubní prsten na konci vyčerpávajícího ultra. (ilustrační foto)

Článek

Osmadvacetiletý Paul Wathan se přihlásil na letošní Tor des Geants, ultramaraton vedoucí přes italské Alpy. Do kapsy si navíc dal další zátěž, o níž věděl, že ji upotřebí až v cíli. Tedy pokud se do toho cíle vůbec dostane. Ale vzhledem k tomu, že Paul je přesně ten typ člověka, který vždy dokončí to, co začne, šlo v jeho případě spíše o teoretickou úvahu. Cílovou čárou proběhl jako 58. z pěti stovek účastníků z celého světa.

Dosáhl tak neobyčejného úspěchu. Nejde ani tak o jeho poměrně nízký věk, jako spíše o skutečnost, že si v půli závodu utrhnul vaz v koleni. Jde o velice bolestivou záležitost, která navíc může samotnou funkci kloubu značně omezovat.

Součástí Paulova podpůrného týmu byla i jeho dlouholetá partnerka Gemma. Právě jí se rozhodl v cíli poděkovat velmi svérázným způsobem. Ještě v cílovém prostoru vylovil z kapsy snubní prsten, který tam ukrýval po celou dobu 107 hodin, kdy byl na trase, poklekl před partnerkou a požádal ji o ruku. Gemma se nejprve nezmohla na slovo a na tvář jí vytryskly slzy. „Až pak jsem si říkal, jak to asi udělám, abych se z té země zase zvednul," sdělil vytrvalec později magazínu Runner's World. Nakonec mu zpět na nohy pomohly trekové hole.

Pár společně už dříve procestoval a proběhal přes tři desítky zemí. Nyní je v plánu malá svatba v úzkém kruhu rodinných příslušníků. I po svém velkém dni oba plánují, že běh zůstane i nadále nedílnou součástí jejich životů. „Běh byl od začátku pojítkem našeho vztahu. Teď je to stejné, jen jsme oba lepší běžci," směje se Paul.

Přáli byste si mít svou svatbu spojenou s nějakou sportovní událostí?
Ano.
24,5 %
Ne.
69,2 %
Nevím.
6,3 %
Celkem hlasovalo 445 čtenářů.

Reklama

Související témata: