Hlavní obsah

Ponořte manželku do bláta. Bizarní závod získává stále více fanoušků

Desítky sezdaných párů se letos účastnily 18. ročníku severoamerického šampionátu v běhu s manželkami na zádech North American Wife Carrying Championship. Tato obskurní disciplína a genderově naprosto nevyvážená zábava získává stále na oblibě, i když jsou kvalifikační kritéria poměrně likvidační.

V Maine se konaly závody v běhu s manželkou na zádechVideo: Reuters

 
Článek

Pokud se tohoto šampionátu chcete zúčastnit, musíte mít doma ideálně o několik hlav menší a o několik desítek kilogramů lehčí manželku. Stěží by vám vaše právoplatná choť povolila sňatek s někým vhodnějším jen pro účely nějaké pochybné soutěže. Zkrátka hlavní pravidlo, pomýšlíte-li na vítězství, je už od začátku přistupovat k výběru partnerky zodpovědně.

Samotná soutěž spočívá v co nejrychlejším běhu s manželkou zavěšenou nohama okolo vašeho krku, hlavou dolů. Ten běh ovšem není ani zdaleka po rovině. Překonat se svou drahou polovičkou na zádech musíte i nejrůznější překážky včetně bahenní lázně.

Někdo možná navštěvuje tyto závody jenom proto, aby svou lepší polovičku mohl beztrestně strčit do bahna ‒ navíc hlavou napřed. „Promiň, miláčku, podjela mi noha..." Pokud se vám oběma ale závod vyvede, můžete se těšit nejen na tucet bas piva nebo šek v hodnotě pětinásobku váhy ženy v librách, ale také na zájezd zdarma na mistrovství světa v namáčení žen do bahna (kromě jiného toho naklepávání a obouchávání o překážky).

Kirsten a Jake Barneyovi si tak letos díky svému prvenství přišli k 630 dolarům a jistému startovnímu místu na World Wife Carrying Championship ve Finsku. Zkusíte to s manželkou příští rok taky?

Reklama

Související témata: