Hlavní obsah

Neskutečné! Na extrémních vertikálních závodech padaly další rekordy

Šanghaj

Osmá etapa světové série běhu do schodů Vertical World Circuit přinesla nečekané výsledky. Jak v mužské, tak v ženské kategorii překvapivě zvítězili šampioni minulého ročníku poté, co překonali své vlastní rekordní výsledky. Podívejte se, s jakou lehkostí to dokázali!

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rekordní závod v běhu do schodůVideo: sntv

 
Článek

Nejnovější podnik celé série se odehrával v čínské Šanghaji, kde dominantní mrakodrap Sun Hung Kai Properties poskytl celkem šestnácti stovkám účastníků z celého světa hned 1460 schodů k překonání. Vítězství si stejně jako loni odnesl Mark Bourne z Austrálie, když 54 pater obří budovy překonal za 7 minut 44 vteřin. Svůj vlastní rekordní loňský čas tak vylepšil o dvě vteřiny.

Ještě větší skok se podařil vítězce ženské kategorie Suzy Walshamové, rovněž z Austrálie. Ta nekonečnou spirálu stupňů zvládla za 9 minut a 8 vteřin, přičemž se oproti loňsku dokázala zlepšit hned o sedm vteřin.

Celá série vertikálních závodů vyvrcholí na začátku prosince v Hongkongu na schodištích budovy Mezinárodního obchodního centra Hong Kong International Commerce Centre. Do celkové klasifikace se zařadí všichni, kdo se zúčastnili alespoň pěti z celkem deseti závodů, přičemž grand finale v Hongkongu je bodováno +20 %.

Reklama